Tidligere trænerkolleger i FC Djursland, Robert Sørensen (midten) og Felipe Soares (med hænderne løftet foran hovedet), bliver konkurrenter i den forestående sæson i Danmarksserien. Arkivfoto

Tidligere trænerkolleger i FC Djursland, Robert Sørensen (midten) og Felipe Soares (med hænderne løftet foran hovedet), bliver konkurrenter i den forestående sæson i Danmarksserien. Arkivfoto

FC Djursland trænere genforenes nu på Bjerget

To tidligere cheftrænere i FC Djursland skal sammen løfte ambitiøse Kjellerup op i 2. Division

Af
Lars Norman Thomsen

FODBOLD FC Djursland under ledelse af den nye cheftræner Felipe Soares kan se frem til at skulle møde gamle kendinge i en på papiret stærkt besat Danmarksserien.

Robert Sørensen, der stoppede sit treårige engagement som cheftræner i FC Djursland med udgangen af sidste sæson, juni 2020, er således tiltrådt som assistenttræner hos ambitiøse Kjellerup, der satser meget hårdt på at rykke op i 2. Division.

Kjellerup IF fra landsbyen af samme navn mellem Silkeborg og Viborg holder til på Bjerget Idrætsanlæg.

Robert Sørensen genforenes i Kjellerup med en anden forhenværende cheftræner i FC Djursland, polske Krzysztof Popczynski, som har været cheftræner i Kjellerup siden januar 2019.

Krzysztof Popczynski trænede FC Djursland i årene 2014 og 2015. Det var i denne periode, at overbygningsholdet rykkede fra Danmarksserien og ned i Serie 1.

Han har i sin karriere som spiller har været på holdkortet i Esbjerg og spillet i Polen, Sverige og Grækenland.

Robert Sørensen og Krzysztof Popczynski har tidligere arbejdet tæt sammen i Aarhus Fremad.

"Først og fremmest er jeg glad for igen at kunne optage mit samarbejde med Krzysztof fra vores tid i Aarhus Fremad, hvor vi fik samlet et fantastisk hold som spillede noget godt fodbold. Så jeg glæder mig rigtig til at komme i gang med arbejdet omkring holdet, og til at kunne bidrage med min erfaring og knowhow sådan vi kan indfri klubbens ambitioner om divisionsfodbold igen," lyder det fra Robert Sørensen til Kjellerup IFs hjemmeside.

Nye arbejdsbetingelser

Robert Sørensen begrundede sin afgang fra FC Djursland med sine nye arbejdsbetingelser ved Politiet.

”Mine arbejdsbetingelser i Politiet er blevet ændret så meget i forbindelse med Corona epidemien, at det ikke kan hænge sammen,” udtalte Robert Sørensen således til Lokalavisens Martin Schultz, da det stod klart, at det var slut i FC Djursland.

Robert Sørensen har de sidste ti år arbejdet på Vagtcentralen på Politigården i Aarhus. Nye vagtordninger og hyppige tjenesterejser til Sjælland gør ham indisponibel hver tredje uge.

Han forklarede også til Lokalavisen, at han på daværende tidspunkt var i dialog med FC Djursland om en hjælpefunktion, men med ansættelsen i Kjellerup bliver det naturligvis ikke til noget.

Cramer følger med

Den stærke midtbanespiller Rasmus Cramer, lillebror til den tidligere Superliga-spiller Mikkel Cramer (Randers FC og Silkeborg), har siden 2018 været et stort aktiv hos FC Djursland.

Hans overgang til FC Djursland skyldtes ikke mindst et tidligere samarbejde med Robert Sørensen i Lystrup IF.

Nu følger Rasmus Cramer med Robert Sørensen til Kjellerup IF.

"Det er med stor stolthed, vi kan præsentere Rasmus Cramer – en bomstærk midtbanespiller, som nyt ansigt og dermed sidste tilgang til spillertruppen i denne omgang, før det for alvor går løs i weekenden (9. august red.), når vi tager imod IF Lyseng i sæsonens første hjemmekamp i DS," står der at læse på Kjellerups hjemmeside.

Publiceret 29 July 2020 16:00