Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Helt igennem forfærdeligt:

Mand tiltalt for overgreb på 111 børn i hele landet

35-årig mand fra Bramming er sigtet i hjerteskærende sag

Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 35-årig mand fra Bramming for at have kontaktet i alt 111 mindreårige drenge over en periode fra 2016 til 2018.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Nævningesagen ved Retten i Esbjerg starter den 12. august.

Politiet oplyser, at man vil føre en række vidner og vil afspille videoafhøringer fra flere børn, og at man vil anmode om, at de afspilles for lukkede døre af hensyn til børnene.

"De forurettede var på gerningstidspunktet mindreårige drenge og er i dag drenge og unge mænd mellem 12 og 18 år. Anklagemyndigheden appellerer derfor til, at pressens dækning af sagen sker på en måde, så de forurettede ikke kan identificeres," skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sagen kører som nævningesag. Det betyder blandt andet, at retten først tager stilling til skylden og derefter tager stilling til straffen.

Ifølge politiet omfatter sagen børn fordelt over hele landet - med undtagelse af Bornholm.

I alt vil 22 ofre blive afhørt på sædvanligvis i retten, mens 88 forurettede er afhørt til video af politiet. En enkelt forurettet kan ikke afhøres.

Sagen er berammet til hele 30 retsdage på grund af omfanget, og man har sat yderligere fem dage af til forsinkelser. Der forventes at blive afsagt dom 18. november.

dp

Publiceret 30 July 2020 11:41