Gammel Estrup er blandt de steder, hvor der venter store oplevelser for ungerne. Arkivfoto

Gammel Estrup er blandt de steder, hvor der venter store oplevelser for ungerne. Arkivfoto

Museet vil have alle børn i Norddjurs med

Museum Østjylland, Norddjurs Kommune og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er gået sammen om projektet 'Alle børn skal med'. Med støtte fra Nordea-fonden skal projektet arbejde for, at alle 0-6-årige og deres familier kommer ud i det fri og oplever lokalområdet, så de kan få glæde af Norddjurs' mange muligheder.

”Nu kan områdets børn og børnefamilier godt glæde sig til at få mere af den lokale kultur og natur ind i hverdagen! Kimen til gode liv lægges fra barnsben, og det stærke samarbejde mellem Norddjurs og Randers kommune og flere østjyske kulturinstitutioner er en vigtig brik i indsatsen for, at flere børn får gode oplevelser med kultur og natur, ” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kort til oplevelse

Målgruppen, der får glæde af det nye projekt, er de 0-6-årige, deres familier og det pædagogiske personale i kommunen, der arbejder med den målgruppe. Der vil blive arrangeret særlige familiedage på museerne og ude i naturen, sprogstimulerende aktiviteter, bedsteforældredage og meget mere.

Projektet 'Alle børn skal med' skal køre i tre år, og Nordea-fonden støtter projektet med 2,495 millioner kroner.

”I løbet af de tre år bliver der lavet et finmasket kort over mere end 40 lokaliteter med kulturelle oplevelser i Norddjurs. Med det vil vi sikre, at ingen småbørnsfamilier har mere end fem kilometer til nærmeste oplevelse, så det er nemt at kaste sig ud i det hele. Kortet gør det tydeligt, hvor mange muligheder familierne har for at komme på eventyr i en kommune spækket med kulturhistorie, ” siger projektleder Lisette Berg Andersen.

Fællesskab i barselsgrupper

Det gode børneliv begynder med en god ventetid for mor og far. Derfor tager 'Alle børn skal med' fat i kommende mødre og fædre og indbyder dem til fælles oplevelser i kulturlandskabet eller på museerne.

SC

Publiceret 13 August 2020 14:00