Sebastian Stær (tv) og Jimmi Emil Hansen scorede hver et mål, da Vivild IF vandt 2-1 over Fårvang IF i sæsonpremieren i Serie 1. Foto: Kurt Enevoldsen, Vivild IF

Sebastian Stær (tv) og Jimmi Emil Hansen scorede hver et mål, da Vivild IF vandt 2-1 over Fårvang IF i sæsonpremieren i Serie 1. Foto: Kurt Enevoldsen, Vivild IF

Seriefodbold: Uskarpe Vivild sikrede sig tre point i premieren

Vivild IF vandt uden at imponere med 2-1 over Fårvang IF i premieren i Serie 1

Af
Martin Schultz

Med en sejr på 2-1 over Fårvang IF på hjemmebane fik Vivild IF en perfekt start på efterårssæsonen i Serie 1, men spillet var ikke overbevisende.

”Resultatet 2-1 er misvisende og er ikke et billede af en tæt kamp. Men vi manglede skarpheden. Men pyt – der kom tre point ind på kontoen,” siger cheftræner Michael Blom efter Vivild IF’s premierekamp på et bagende varmt stadion.

Vivild IF stillede op uden Magnus Glinvad Kristensen, som er flyttet til Aalborg for at læse til lærer og nu spiller i Hobro. Desuden måtte man kikke langt efter holdets tidligere anfører og bomstærke sidste skanse Lasse Pedersen. Målmanden har stoppet karrieren på grund af en dårlig lysken, og han blev på målmandsposten afløst af Allan Nielsen, som har en fortid i Vivild IF som angriber.

”På den måde var det egentlig et comeback for Allan Nielsen. Han har spillet i klubben for en del år siden, da Peter Pedersen var træner. Den gang spillede Allan i angrebet,” forklarer Michael Blom.

To mål på få minutter

Vivild IF startede kampen lidt usikkert, men var dog kontrollerende.

”Vi skabte et par chancer til Sebastian Stær og Jimmi Emil Hansen, der dog var uskarpe i situationerne. Sebastian Stær ramte overliggeren efter en halv time,” fortæller Michael Blom.

Efter 37 minutter blev hurtige Sebastian Stær sat op til en løbeduel imod en tung centerforsvarer i Fårvang IF’s bagkæde. Stær løb nemt fra forsvaret og sparkede bolden op i nettaget fra en meget spids vinkel.

Efter godt 40 minutter var samme Stær i en løbeduel med endnu en Fårvang spiller. Denne lavede et frispark på kanten af feltet i højre side, og fra den position drejede Jimmi Emil Hansen frisparket ind imod mål. Bolden røg i kassen og Vivild IF fører 2-0 ved halvleg.

Spændende afslutning

2. halvleg startede rigtig skidt set med Vivild briller.

”Vi fik aldrig spillet til at flyde i 2. halvleg. Vi havde dog rigeligt med chancer til at lukke kampen. Både Sebastian Stær og Casper Moltke havde chancer til at score, men ind ville bolden ikke,” fortæller Michael Blom.

Efter godt 75 minutter fik Fårvang IF reduceret på en dødbold. Et ufarligt frispark fik lov til at sejle ind imellem forsvaret og den debuterende målmand Allan Nielsen.

”Her virkede kommunikationen ikke. Gæsternes reducering til 2-1 gjorde de sidste 20 minutter lidt unødvendigt spændende. Men Fårvang IF formår ikke at skabe flere chancer i kampen,” slutter Vivild IF’s cheftræner Michael Blom.

Vivild IF skal i sin næste kamp en tur til Aarhus, hvor Christiansbjerg IF fredag kl. 19.00 tager imod på Christiansbjerg Idrætsanlæg i det nordlige Aarhus.

FAKTA

Serie 1, pulje 7

Vivild IF - Fårvang IF 2 - 1 (2 - 0)

Lørdag 8. august kl. 13.30 på Langhøj Idrætscenter

Målscorere:

  • 1 - 0 Sebastian Stær (38. min.)
  • 2 - 0 Jimmi Emil Hansen (40. min.)
  • 2 - 1 Simon Boye Bruun(74. min.)

Publiceret 13 August 2020 09:00