Det nystartede I-udvalg (I = Innovation og Iværksætteri) under Business Djursland. Fra v.: Ole Svit, Søren Nymark, Rasmus Henrik og Sebastian Hellemann Konrad. Foto: Lars Norman Thomsen

Det nystartede I-udvalg (I = Innovation og Iværksætteri) under Business Djursland. Fra v.: Ole Svit, Søren Nymark, Rasmus Henrik og Sebastian Hellemann Konrad. Foto: Lars Norman Thomsen

Tryk på Innovation og Iværksætteri på Djursland

Nystartet I-udvalg under Business Djursland klar med råd og dåd til nye iværksættere og nuværende virksomheder

Af
Lars Norman Thomsen

ERHVERVSLIV Nye virksomheder har stor betydning for udviklingen og jobskabelsen i den private sektor, men det er afgørende, at de rette betingelser er til stede for iværksætterne.

"Der er en klar sammenhæng mellem væksten i erhvervsudviklingen i et område og innovationskraft og iværksætteri/entreprenørskab," siger Ole Svit, forretningsudvikler hos Business Djursland.

Etableringsraten bruges normalt af Danmark Statistik til at udtrykke dynamikken i det danske erhvervsliv, og etableringsraten defineres som andelen af nye virksomheder i forhold til eksisterende virksomheder inden for markedsmæssige erhverv.

Etableringsraten ligger på Djursland under landsgennemsnittet på 6,6 procent, og det er en af årsagerne til, at der nu i regi af Business Djursland er nedsat et såkaldt I-udvag (I for Innovation og Iværksætteri), som skal hjælpe til med at stimulere lysten til at starte egen virksomhed.

"Vi er alle iværksættere i I-udvalget med hver vores erfaringer, som vi har lyst til at dele med andre. Ole (Svit, red.) har taget opgaven som pennefører og organisator på sig. Han har stor erfaring med IT og iværksætteri fra sit tidligere arbejde, mens vi andre tre er startet helt lavpraktisk og har rendt panden imod en mur mange gange," siger Rasmus Henriksen, indehaver af Jysk Handi i Hornslet.

Nye forretningsområder

Covid-19 krisen har været en naturlig stopklods for etablering af nye virksomheder.

"Kriser afføder imidlertid også muligheder og åbner for nye forretningsområder og forretningsmodeller. Mange E-handels løsninger ser dagens lys lige nu, og bæredygtighed er i den grad blevet sat på dagsordenen," påpeger Ole Svit.

Kvartetten vil jævnligt mødes og sparre med hinanden.

"Vi skal være meget konkrete og stikke fingeren i jorden, så iværksætteri og innovation i endnu højere grad bliver Djurslands DNA. Potentialet er der, føler jeg mig sikker på," siger Sebastian Hellemann Konrad, den yngste i flokken og nyansat tværfaglig salgs- og serviceleder hos Henning Mortensen a/s.

"Det handler meget om at få fortalt de gode historier, som kan inspirere nye iværksættere til at gå i gang. Det glemmer vi for ofte," supplerer Søren Nymark, medejer af Nymark & Fogh Teknik ApS i Grenaa.

I efteråret udbyder I-udvalget en række kurser for iværksættere - ligesom allerede etablerede virksomheder kan hente ny viden i Innovations workshops (se faktaboks).

FAKTA

Iværksætterkurser

Der gives før-iværksættere og iværksættere mulighed for at få sparring og udarbejde deres forretningsplan på disse tre iværksætterforløb:

  • Iværksætterkursus – aften, 4 gange – startende den 25. august
  • Iværksætterkursus – weekend, startende lørdag den 12. september
  • Iværksætterkursus – Akademi, 4 dage – startende 29. september

Man kan læse mere på www.businessdjursland.dk

Publiceret 13 August 2020 07:00