Kasper Bjerregaard har med sine 46 år masser af tid til at befæste sin lokalpolitiske position. Alt tyder på, at han igen bliver manden i spidsen for Venstre ved KV21. Foto: Pressefoto

Kasper Bjerregaard har med sine 46 år masser af tid til at befæste sin lokalpolitiske position. Alt tyder på, at han igen bliver manden i spidsen for Venstre ved KV21. Foto: Pressefoto

KV21: Kasper Bjerregaard igen i spidsen for Venstre

John Daugaard Hansen, formand for Venstres kommuneforening, forventer, at partiets nuværende gruppeformand i Norddjurs Kommunalbestyrelse er nummer et på partiets liste til kommunalvalget i 2021

Af
Lars Norman Thomsen

Venstres skal inden 30. november 2020 have valgt sin borgmesterkandidat til kommunalvalget i november 2021.

Alt tyder på, at det igen bliver partiets gruppeformand i Norddjurs Kommunalbestyrelse, Kasper Bjerregaard, 46, der får tjansen.

"Kasper er klar igen, og jeg forventer afgjort, at der er bred opbakning til ham hele vejen rundt i vores tre lokalforeninger," siger John Daugaard Hansen.

Kasper Bjerregaard opstillede første gang ved valget i 2013, hvor han i første omgang ikke blev valgt.

Da partifællen Christian Gleerup i en alder af kun 35 år døde i januar 2015 efter en længere tids uhelbredelig sygdom, kom Kasper Bjerregaard som første suppleant med blandt de 27 i kommunalbestyrelsen.

På det jævne

Ved kommunalvalget i 2017, hvor Kasper Bjerregaard nu var rykket op som borgmesterkandidat med to års lokalpolitisk erfaring i rygsækken, var jubelscenerne i Venstres gruppeværelse på valgnatten beherskede.

Godt nok blev mandattallet på seks forsvaret, men med blot 19,9 procent af stemmerne (en tilbagegang fra valget i 2013 på 3,3 procentpoint) var der ikke ligefrem grund til champagne-stemning.

1.045 personlige stemmer faldt der ned i den tidligere Kolind-dreng, cand.scient.pol. Kasper Bjerregaards turban, og det placerede ham som nummer to på listen over personlige stemmer. Borgmester Jan Petersen toppede med 2.858 stemmer.

"(...) jeg er klar igen om fire år, hvor mit politiske erfaringsgrundlag vil være meget større. Det tror jeg også, der er en klar forventning om i Venstre," udtalte en trods alt optimistisk Kasper Bjerregaard efter valget til Lokalavisen.

Ansvarlighed

Med Kasper Bjerregaard som mastermind har Venstre i indeværende periode valgt 'ansvarlighedens vej', hvor det overordnede tema har været at genoprette den betændte Norddjurs økonomi.

Borgmester Jan Petersen og Socialdemokratiet har kunnet regne med Venstres støtte til den førte økonomiske politik.

Senest har Kasper Bjerregaard i et læserindlæg i Lokalavisen været ude og kridte banen af til de forestående budgetforhandlinger.

I første omgang er det ikke et oplæg, der vil få Jan Petersen til at ligge søvnløs om natten. Kasper Bjerregaards planer holdes inden for dydens smalle sti.

Lokalpolitisk interesserede venter på, hvornår Venstre for alvor markerer særstandpunkter, som differentierer partiet fra Socialdemokratiet og giver vælgerne et overbevisende fingerpeg om partiet ikke har opgivet troen på et borgmesterskifte.

Publiceret 21 August 2020 20:00