Den tidligere divisionsspiller Gökhan Tokay scorede kampens flotteste mål med et lob fra 35 meter og blev kampens spiller

Den tidligere divisionsspiller Gökhan Tokay scorede kampens flotteste mål med et lob fra 35 meter og blev kampens spiller

Seriefodbold: Nørager B med i toppen efter flot sejr

Nørager B slog VSK Aarhus med 5-1 og ånder TRIF i nakken i toppen af Serie 2. Landsbyklubben skifter træner efter denne sæson

Af
Martin Schultz

Med en sikker sejr på 5-1 efter 1-0 ved pausen over VSK Aarhus på hjemmebane fortsatte Nørager B den solide kurs efter holdets tilbagevenden til Serie 2. Med fire sejre på kontoen ligger holdet nu side om side med TRIF i toppen af rækken, efter at det ellers formstærke og ambitiøse TRIF hold i sidste uge helt tabte sutten mod Fuglebakken KFUM og højst overraskende tabte med 4-1. TRIF har slået Nørager B med 4-1 på Nørager Stadion, men kan nu altså mærke altid giftige Nørager B ånde sig i nakken på det, der lignede et triumftog mod Serie 1.

Nørager B var ramt på bredden i kampen mod VSK Aarhus med afbud fra Kasper Sortkjær og Benjamin Kjemtrup. Da Allingåbro IF/Nørager B’s U19 hold spillede samtidig var der ikke hjælp at hente fra klubbens unge talenter. Heldigvis var Rasmus Bang Rasmussen klar igen i front, og den netop tilbagevendte Christian Mørch var med fra start, men måtte efter et kvarter udgå med en fiberskade. En af klubbens gamle kæmper, Dan Elgaard, var med på bænken og kom ind som venstre back, mens Gökhan Tokay rykkede længere frem på den defensive midtbane.

”1. halvleg var en kamp med god tænding om territoriet. Der blev gået til stålet og der var god fart i kampen” siger Nørager B-træner Claus Vestergaard, som fem minutter før halvleg så Mathias Fisker gå igennem i venstre side for derefter at lægge bolden ind over den forreste forsvarsspiller. Der stod Gökhan Tokay, som stående headede bolden ind i målhjørnet med et godt hovedstød. Før dommeren fløjtede til pause, nåede Mathias Fisker at brænde en kæmpechance,

Gökhans lob i mål fra 35 meter

Efter ti minutter fik en VSK-spiller et gult kort og måtte ud i ti minutter. Det overtal udnyttede Nørager B til at bringe sig foran 3-0 på to mål af Kristoffer ”Bubber Frandsen inden for få minutter.

”Det gule kort var dyrt for VSK Aarhus, som knækkede sammen efter vores to scoringer,” siger Claus Vestergaard.

20 minutter ind i 2. halvleg kom Henrik Brandt Skipper ind i stedet for Mathias Fisker, og kort tid efter fik han fat i en løs bold på kanten. Bolden blev spillet på tværs til Mads ”Pylle” Pedersen, som på kanten af feltet tog en berøring og så sparkede bolden knaldhårdt i mål til 4-0.

Kampens mest spektakulære mål faldt ti minutter før tid, da Gökhan Tokay fra midten af Nørager B’s egen banehalvdel tog et rush fremad banen. Han ville spille bolden frem, men ramte en modstander i ryggen. Han fortsatte sit løb og nåede bolden, som han fra 35 meter i en blød bue lobbede over gæsternes målmand til 5-0.

To minutter før tid fik VSK Aarhus sit trøstmål til slutstillingen 5-1.

To spillere trak stemmerne i afstemningen om kampens spiller. Gökan Tokay fik syv stemmer, Kristoffer ”Bubber” Frandsen fik fem stemmer.

Ny træner i Nørager B efter jul

Nørager B skal have fornyelse på trænerbænken i det nye år. Den besked fik træner Claus Vestergaard af sin bestyrelse i sidste uge.

”Det var da en træls besked. Man vil prøve noget andet,” siger Claus Vestergaard, som derfor slutter som seniortræner i Nørager B efter jul.

Claus Vestergaard overtog Nørager B’ bedste seniorhold i en nedslidt forfatning efter to nedrykninger fra Serie 1 til Serie 3. Klubben havde forsøgt sig med to eksterne trænere, som begge blev fyret. Claus Vestergaard var klubmanden, som kendte ”lugten i bageriet” og den særlige Nørager ånd. Hans opgave var at få seniorfodbolden tilbage på sporet i Nørager.

”Vi skal spille noget ordentlig fodbold og holde nogle gode værdier i hævd,” siger Claus Vestergaard, som overtog et hold, som var kendt for at trække pænt med gule og røde kort.

Nu er holdet rykket op i Serie 2 og er med i toppen af rækken, og klubben har et U19 hold i Liga 2, så fremtidens spillere er på vej.

Næste udfordring for Nørager B er Skødstrup SF, som holdet fredag aftenmøder på udebane på Studstrup Idrætsanlæg.

KAMPFAKTA

Serie 2, pulje 17

Nørager B - VSK Aarhus 5 - 1 (1 - 0)

Lørdag 29. august kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorere:

  • 1 - 0 Gökhan Tokay (40. min.)
  • 2 - 0 Kristoffer ”Bubber” Frandsen (57. min.)
  • 3 - 0 Kristoffer ”Bubber” Frandsen (59. min.)
  • 4 - 0 Mads ”Pylle” Pedersen (72. min.)
  • 5 - 0 Gökhan Tokay (80. min.)
  • 5 - 1 VSK Aarhus (88. min.)

Publiceret 02 September 2020 16:00