FC Djurslands nye cheftræner Felipe Soares (i midten) måtte kikke langt efter målene i pokalkampen mod Skive IK. FC Djursland kom ikke på tavlen og tabte med 7-0. Arkivfoto

FC Djurslands nye cheftræner Felipe Soares (i midten) måtte kikke langt efter målene i pokalkampen mod Skive IK. FC Djursland kom ikke på tavlen og tabte med 7-0. Arkivfoto

Pokalfodbold: FC Djursland blev sparket effektivt ud af Skive IK

Et tændt Skive IK holdt fokus gennem hele kampen og sendte FC Djursland ud i mørket med en storsejr på 7-0

Af
Martin Schultz

Hvis der var liv i drømmen hos de unge FC Djursland-spillere om at sende Skive IK fra landets næstbedste række ud af pokalturneringen Sydbank Pokalen, så tog det gæsterne mindre end et minut at punktere den drøm.

Der gik nemlig ikke mere end godt 40 sekunder før bolden lå i kassen bag målmand Anders Emil Hjort, da FC Djursland tirsdag sidst på eftermiddagen i højt solskin tog imod Skive IK fra Nordic Bet Ligaen.

”Skive IK scorede et af de hurtigste mål i FC Djurslands historie efter 36-37 sekunder. Også nederlagets størrelse er vist historisk, for så stort et nederlag er ikke set siden FC Djursland tabte med 8-1 til Randers FC’s superligahold i en pokalkamp,” husker sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen.

”Vi mødte en rigtig velsmurt maskine, og det var tydeligt, at Skive IK brugte kampen som forberedelse til premieren i Nordic Bet Ligaen 12. september mod Esbjerg fB. Skive IK stillede med en del profiler, og de havde nogle dygtige og livlige spillere i front, som vi bøvlede en del med i starten.”

FC Djursland kom sig dog over chokstarten, men måtte indkassere en scoring til 2-0 efter et kvarter.

”Målet burde dog ikke være anerkendt, for der var klart offside. Det var en fejl fra linjedommeren,” mener Nicolaj R. Poulsen.

Skive IK fik også tilkendt et straffespark i første halvleg efter en hands-forseelse, men målmand Anders Emil Hjort reddede forsøget.

FC Djursland maksimalt udfordret

Ifølge Nicolaj R. Poulsen havde FC Djursland to gode scoringsmuligheder på et hovedstød af Fabian Korsgaard og ved unge Emil Sander efter et gennembrud af Søren Koch Christensen. Generelt manglede FC Djursland plads foran gæsternes mål, men holdet havde dog sin bedste periode i 1. halvleg og viste god boldomgang og god energi efter at have taget bestik af Skive IK’s ”overfaldsfodbold”.

”Bagud 2-0 gik vi ud til 2. halvleg for at presse vores modstander og forfølge en reducering, men Skive IK havde også sat nye kræfter på banen og efter godt ti minutters spil blev der inden for få minutter scoret til 3-0 og 4-0. Skive IK havde sat to af deres nye spillere, Mads Agger og Thomas Santos, på banen, og vi blev maksimalt udfordret og kom til at løbe efter Skive IK,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Bagud med 5-0 tyve minutter ind i 2. halvleg begyndte FC Djursland spillerne nok at tænke frem mod lørdagens vigtige udekamp mod VRI i Risskov, og trænerne på bænken udnyttede muligheden for alle de tilladte fem udskiftninger.

Indenfor de sidste minutter scorede Skive IK yderligere to mål til en komfortabel 7-0 sejr.

Unge talenter med fra start

”Skive IK’s sejr var to-tre mål for stor, og det er ikke sjovt at tabe med 7-0. Vi sad i pausen og var godt tilpas med hvad vi havde præsteret i 1. halvleg. Vi viste gode momenter i 20-25 minutter i 1. halvleg. Men vi var helt klar udfordret af Skive IK’s opspil og gennembrud,” siger Nicolaj R. Poulsen.

”Vi mødte en rigtig dygtig modstander, og Skive IK tog på ingen måde let på opgaven. Skive IK havde lige tabt en træningskamp til Hobro IK med 4-1, så det var et fokuseret hold, som kom med fuld styrke.”

FC Djursland sparede anfører Emil Bjerre Busk, som først kom ind i 2. halvleg. Den dobbelte målscorer fra weekendens kamp mod Kjellerup IF Morten Bruun blev også sparet og kom ud i halvlegen og blev erstattet af unge Oliver Jensen. Også Fabian Korsgaard blev sparet efter en stor arbejdsindsats og kom ud efter 65. minutters spil. De to unge talenter Nicklas Sloth og Emil Sander var med fra start, og U19 spilleren Atas Güney afløste Janus Tranæs Didriksen ti minutter før tid.

”Vi er glade for at vi kunne give spilletid til en stor del af vores trup. Der blev arbejdet hårdt og løbet mange meter, og trods det store nederlag var indsatsen godkendt over hele linjen,” slutter sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen.

Billedtekst:

FC Djurslands nye cheftræner Felipe Soares (i midten) måtte kikke langt efter målene i pokalkampen mod Skive IK. FC Djursland kom ikke på tavlen og tabte med 7-0. Arkivfoto

KAMPFAKTA

Sydbank Pokalen 2020/21

FC Djursland (DS) - Skive IK (1. div.) 0 - 7 (0 - 2)

Tirsdag 1. september kl. 17.15 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

0 - 1 Sebastian Denius (1. min.)

0 - 2 Oliver Haurits (15. min.)

0 - 3 Lasse Buch Møberg (54. min.)

0 - 4 Oliver Haurits (55. min.)

0 - 5 Oliver Haurits (65. min.)

0 – 6 Sebastian Denius (88. min.)

0 – 7 Mads Agger (91. min.)

Publiceret 03 September 2020 10:00