Birgitte Dockner fik corona og deltog i forsøg med nyt lægemiddel.

Birgitte Dockner fik corona og deltog i forsøg med nyt lægemiddel. Foto: Tonny Foghmar

Birgitte testede ny medicin og slap billigt fra coronasmitte

AUH søger voksne med covid-19, der vil afprøve lovende ny medicin

Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet leder fortsat efter voksne med covid-19, der vil afprøve et nyt lægemiddel, som international forskning tyder på, kan være gavnlig for covid-19 patienter.

Lægemidlet hedder Camostat Mesilat og kom allerede på markedet i Japan i 1986, hvor det i dag bruges til at behandle halsbrand og betændelse i bugspytkirtlen. Det oplyser Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

"Vi ved, at Camostat Mesilat tåles godt af covid-19 patienter, og vi har en formodning om, at lægemidlet kan reducere sværhedsgraden og varigheden af infektionen," siger Ole Schmeltz Søgaard, der er læge på Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital og lektor ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

Blandt andre Birgitte Dockner fra Aarhus sagde ja til at afprøve det nye lægemiddel, da hun i maj blev testet positiv for corona-virus. Hun fik relativt milde symptomer og blev ikke indlagt, hvilket måske skyldes, at hun modtog Camostat Mesilat, oplyser universitetshospitalet.

"Jeg valgte at deltage i forskningsprojektet, fordi det er vigtigt at være med til at finde en behandling til smittede, der ikke bliver indlagt med corona," siger Birgitte Dockner, som er en aktiv kvinde, der arbejder som diætist og dyrker fitness på højt plan.

AUH tester i samarbejde med andre danske hospitaler det nye lægemiddel på indlagte covid-19 patienter, men leder efter ikke-indlagte smittede, der vil deltage i projektet, som du kan læse mere om HER.

"Lige nu findes der ikke nogen behandling for covid-19, som kan gives til folk, der er syge, men ikke indlæggelseskrævende," siger Ole Schmeltz Søgaard.

Alle voksne kan deltage, uanset hvor man bor, og man må ikke have haft covid-19 symptomer i over fem dage.

jr

Publiceret 04 September 2020 08:00