Det kan snart være slut med jubel på Ørum Skole. Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune foreslår nu skolen lukket. Billedet her er fra en af skolens fremtrædende præstationer inden for naturfag. Arkivfoto.

Det kan snart være slut med jubel på Ørum Skole. Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune foreslår nu skolen lukket. Billedet her er fra en af skolens fremtrædende præstationer inden for naturfag. Arkivfoto.

Debat: Kære politikere, få nu noget godt ud af situationen i Ørum

Af
Heine Eriksen

Kvasbrovej

8586 Ørum

Kommunens forventede besparelser ved at flytte overbygningen fra Ørum skole, virkede som bekendt ikke og alligevel fortsætter man ud af samme spor og går stadig mod borgernes ønske.

I trak i tiden og lod børnene betale prisen og nu med en ny usikkerhed. I gav os - forældrene - en naiv tro på at blive og bakke folkeskolen op. Nu har i fået jeres argument for at lukke skolen. Jeg tænker det gik, som nogle havde planlagt.

Udfordringen er der stadig! Der er for langt fra midten af Djursland til en skole med overbygning. Det berører og udfordrer os, og det er ikke løst. I må da nu, have set og forstået hvilke drastiske valg, borgerne har taget og vil tage for at undgå denne transport, og det vil forsætte.

Vi som forældre ønsker ikke flere skoleskift, eller at vores børn skal sidde i bussen i timer hver dag. Valget bliver nu friskole eller over kommunegrænsen hvor der er skoler med overbygning. Så lav nu en løsning med overbygning i Glesborg en gang for alle og bevar en folkeskole i midten på den lange bane. Det bidrager jo ikke til besparelser eller lokal udvikling, hvis vores skolevalg nu ligger i Syddjurs eller man fravælger at bosætte sig midt i Norddjurs.

En bøn til politikerne. Få nu lidt godt ud af den situation i har lavet og få en kommunal overbygning tilbage i midt. Det skylder I os og vores børn. Men skynd jer for vi planlægger vores valg nu og flere vil vælge en folkeskole fra, hvis den er uden overbygning.

Vi kommer ikke til at sætte vores børn på en bus i timer hver dag eller byde dem flere skoleskift. Vi og kommende tilflyttere ønsker en stærk og stabil folkeskole med overbygning midt på Djursland.

Til sidst en stor tak til alle lærere på Ørum Skole. I gør det fantastisk. Jeg håber for os alle, at vores politikere lytter, så vi kan få ro på skoleområdet. Det skylder de jer og vores børn.

Publiceret 08 September 2020 15:00