Nørre Djurs HK har sluttet rækken af træningskampe ude med 27-27 mod Rækker Mølle inden sæsonpremieren mod Aarhus HK. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HK har sluttet rækken af træningskampe ude med 27-27 mod Rækker Mølle inden sæsonpremieren mod Aarhus HK. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK ser skarpe ud til premieren

Nørre Djurs HK spillede 27-27 mod Rækker Mølle i den sidste træningskamp inden premieren næste lørdag mod Aars HK

Af
Martin Schultz

Med en træningskamp torsdag aften på udebane mod Rækker Mølle mellem Skjern og Videbæk sluttede Nørre Djurs HK sine spillemæssige forberedelser inden premieren næste lørdag i herrernes 2. Division. Egentlig skulle modstanderen havde været HK Give Fremad med den tidligere Nørre Djurs HK træner Erik Flak Jørgensen i spidsen, men HK Give Fremad havde så mange skader, at de spillede bolden videre til en tilsvarende stærk modstander, nemlig Rækker Mølle fra 2. Divisions pulje 2.

Og Nørre Djurs HK fik kamp til stregen mod ambitiøse Rækker Mølle, som hører til de bedste hold i 2. Divisions sydlige pulje, og gæsterne kom hjem fra Vestjylland med et uafgjort resultat 27-27 efter at have været bagud med 15-11 ved pausen.

Kampen var den sidste træningskamp inden turneringsstarten på næste lørdag ude med Aars HK, og dermed har trænerduo’en Jan Mathiesen og hans assistent Martin Lund nu godt en uge på træningsgulvet til at trimme Nørre Djurs HK’s bedste herrer inden mødet med Aars HK, som er storfavorit til en topplacering i 2. divisions nordlige pulje.

”Vi får en barsk start på sæsonen. Aars HK er blevet nr. 2 i rækken de sidste to sæsoner og har et stort set uændret hold. Derefter følger en hjemmekamp mod ligareserverne fra Mors-Thy Håndbold, og i den tredje kamp møder vi Hammel GF, som tit har voldt os problemer,” siger cheftræner Jan Mathiesen.

Der bliver knald på i Aars

Nørre Djurs HK har udmeldt ambitioner om en top-tre placering, og Jan Mathiesen er fortrøstningsfuld inden sæsonstarten.

”Vi har leveret det vi skulle i optakten og har opnået gode resultater mod AGF, Vendsyssel Håndbold, Hørning Håndbold og senest Rækker Mølle Håndbold, som stillede med et både fysisk stærkt og hurtigt spillende hold,” fortæller Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK har sagt farvel til venstre back Simon Søgaard Jensen, men har til gengæld fået tilgang af målmand Kevin Fisker, bagspilleren Mathias Juel Kristensen og fløjspilleren Daniel Minke, alle fra Randers HH, og bagspilleren Frederik Langhoff fra Skive IK.

”Vi har en meget homogen trup og de nye spillere arbejder godt sammen med de øvrige spillere. Vi har haft spillemæssig fremgang for hver kamp, aftalerne bliver holdt og spillet bliver bedre og bedre for hver gang. Vi har arbejdet meget med defensiven, og det fungerer rigtig fint. Vores bredde er stor, så det ser rigtig spændende ud. Jeg kan love, at der bliver knald på næste lørdag i Aars,” siger Jan Mathiesen.

Fem mål i træk kort før tid

Nørre Djurs HK fik en udmærket start mod Rækker Mølle og var foran med 3-0 og viste stor styrke defensivt med en stærkt spillende Kevin Fisker på mål.

”Men vi begyndte at lave fejl, for det kostede med det høje tempo i kampen. Vi brændte eller lavede tekniske fejl. Efter 12 minutter stod det 5-5, og med seks minutter igen inden pausen førte Rækker Mølle med 12-8. Derefter delte vi mål frem mod pausestillingen 15-11,” fortæller Jan Mathiesen.

”I 2. halvleg kom vi ud med en helt anden udstråling. Vi fik mere tempo ind i vore forsvarsspil, og startede med at score to mål. Efter 6 minutter i 2. halvleg stod det 17-15, hvorefter vi delte mål frem til stillingen 21-19. Rækker Mølle trak fra og kom foran 24-20, men derefter scorede vi fem mål i træk til stillingen 25-25 med fem minutter igen.”

Kevin Fisker stod hele kampen

Det blev en spændende afslutning, hvor Rasmus Lund fik rødt kort og Nørre Djurs HK sluttede i undertal bagud med 27-26. Men topscorer Henrik Storm Pedersen løb en overgang og udlignede til 27-27 med 45 sekunder igen.

”Rækker Mølle havde bolden, men vi pressede dem og tvang dem til en afslutning. Vi fik med få sekunder igen den sidste afslutning, men Daniel Minke brændte fra fløjen,” siger Jan Mathiesen.

”Jeg er meget tilfreds, for vi spillede en god kamp og havde fysik til at vinde de sidste ti minutter med 7-2 og vi holdt modstanderen nede på 12 mål i 2. halvleg. Vi kan stadig bygge fysik på, men vi er tæt på at være, hvor vi skal være,” slutter Jan Mathisen, som måtte undvære Rasmus Secher på grund af hans rygskade. Simon Østergaard er på vej tilbage og fik kort tid på banen. Anfører Kevin Fisker stod hele kampen i målet og havde 10 og 13 redninger i de to halvlege.

Kampen mod Aars HK spilles lørdag 19. september kl. 15.00 i Østermarken Idrætscenter i Aars. Første hjemmekamp for Nørre Djurs HK bliver lørdag 26. september kl. 15.00 mod Mors-Thy Håndbold i Nørre Djurshallen.

Kampfakta:

Træningskamp

Rækker Mølle (2. div.) - Nørre Djurs HK (2. div.) 27 - 27 (15 - 11)

Torsdag 10. september

Målscorere:

  • Henrik Storm Pedersen, 7 (5) mål
  • Nicolaj Danefeld Hansen, 5 mål
  • Mike Paulsen, 4 mål
  • Frederik Langhoff, 4 mål
  • Rasmus Lund, 4 mål
  • Daniel Minke, 2 mål
  • Mathias Juel Kristensen, 1 mål

Publiceret 12 September 2020 12:35