Foto:

Foto: Østjyllands Politi

Politiet advarer:

Farlige næsesprays i omløb - ung mand fundet død

Politiet kommer med vigtig advarsel efter dødsfald

En 23-årig mands dødsfald i Rønde i sidste måned får nu Østjyllands Politi til at komme med en vigtig advarsel. Obduktionen af manden og en større indlevering hos lokalstationen i Rønde peger på, at manden døde som følge af et farligt stof, der blev indtaget via en næsespray.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Derfor advarer politiet nu mod, at man tager imod eller køber næsesprays på gadeplan.

Den 23-årige blev fundet død i sit hjem, og politiet mistænkte, at dødsårsagen kunne være narkorelateret. Der blev foretaget en obduktion og en retskemisk analyse af væsken i næsesprayen, som havde ligget ved siden af ham. Resultaterne af undersøgelser har nu vist, at det farlige stof var både i mandens blod og i sprayen.

Der er tale om et relativt nyt syntetisk opioidlignende stof.

Flere næsesprays indleveret

I sidste uge fik lokalstationen i Rønde pludseligt indleveret fem tomme næsesprays, som politiet mistænker kan have indeholdt samme stof. De sprays er nu ved at blive analyseret. Desuden er der ved analyse af en beslaglagt næsespray i en sag fra Randers fra august fundet det samme stof.

”Vi har et helt klart budskab til borgerne. Lad nu være med at eksperimentere med den slags næsesprays. Det kan være livsfarligt at indtage, ” siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen.

Det er endnu ikke endeligt fastslået, hvad den 23-årige døde af, men der er ikke tvivl om, at han har indtaget stoffet inden sin død.

Har du oplysninger om stofferne, så kontakt Østjyllands Politi via tlf. 114.

jwh

Publiceret 17 September 2020 15:12