Gökhan Tokay spillede igen en god kamp og var denne gang midterforsvarer, da Langaa IK blev besejret med 5-0. Han viste også god sparketeknik, da han ramte gæsternes overligger med et spark fra midtercirklen. Foto: Brabrand IF

Gökhan Tokay spillede igen en god kamp og var denne gang midterforsvarer, da Langaa IK blev besejret med 5-0. Han viste også god sparketeknik, da han ramte gæsternes overligger med et spark fra midtercirklen. Foto: Brabrand IF

Seriefodbold: U19 spiller debuterede med fire mål i Nørager-sejr

Lasse Katholm scorede fire mål, da Nørager B sendte Langaa IK hjem med et nederlag på 5-0 i Serie 2

Af
Martin Schultz

En af fremtidens unge mænd viste sig for alvor frem i 2. halvleg på Nørager Stadion, da Nørager B lørdag eftermiddag savede Langaa IK over med 5-0. Hjemmeholdet gav nemlig indhop og dermed debut til Lasse Katholm, som er kommet til Nørager B fra Ørsted IF og til daglig spiller kant eller offensiv midtbane på Allingåbro IF/Nørager B’s U19 hold i Liga 2.

“Det var noget af en debut. Lasse blev kampens spiller med alle stemmer. Det er ikke set før i Nørager B, at en debutant scorer fire mål, og ingen spiller har siden Kasper Eriksen scoret fire mål i én kamp. Lasse Katholm fik en fin start på sin seniorkarriere, og det er noget som giver selvtillid,” siger Nørager B træner Claus Vestergaard.

Med den sikre sejr konsoliderede Nørager B sin andenplads i rækken og lagde op til et knivskarpt topopgør fredag aften på PR Park i Rønde mod TRIF, som ikke var på toppen og afbudsramt i 1-1 kampen lørdag ude mod VSK Aarhus. Med en sejr mod TRIF kan Nørager B genåbne oprykningsspillet, hvor man ellers havde set topholdet TRIF stikke af. I baghjul lurer oveni Skødstrup SF, som mangler at spille to kampe og i bedste fald kan blande sig i topstriden i den spændende Serie 2.

“Vi spiller for ikke at rykke ned,” underspiller Claus Vestergaard optakten til fredagens topopgør. Kampen spilles på kunstgræs på PR Park i Rønde, og det er Claus Vestergaard ikke vild med. Han understreger hver gang det er muligt, at fodbold skal spilles på en græsbane.

“At spille fodbold på kunstgræs er ligesom at gå til en koncert og være døv,” mener Claus Vestergaard.

Fire U19 spillere i truppen

Langaa IK kom til Nørager med en 9-1 lussing mod TRIF i bagagen, og gæsterne havde da ifølge Claus Vestergaard heller ikke meget at skyde med.

“Vi var klart bedst, og vores målmand Steffen Klintø havde vist kun en enkelt redning i hele kampen,” siger Nørager B’s træner.

Nørager B var pænt afbudsramt til kampen. Sigurd Fisker sad udenfor på den anden af sine to karantænedage for et rødt kort mod Skødstrup SF. Fætter Mathias Fisker skulle testes for Covid 19, og Kasper Sortkjær havde meldt afbud af private grunde. Lasse Jensen fik en flænge i skinnebenet sidste fredag mod Fuglebakken KFUM og måtte på skadestuen for at blive syet.

Så træner Claus Vestergaard måtte have hjælp fra U19 spillerne, som fik deres kamp mod Vejle B i Liga 2 aflyst på grund af Covid 19 smitte blandt spillerne. Jan Ankerstjerne, Emil Bang Jensen, “Bette” Emil Sørensen og så dagens mand i skysovs, Lasse Katholm, var med på holdkortet hos Nørager B. I alt seks spillere fra U19 holdet har i dette efterår haft deres debut på seniorholdet i Serie 2.

Nørager B dominerede i 1. halvleg, men fik kun et enkelt mål, da Michael Jensen i det 17. Minut vippede bolden ind til Kristoffer “Bubber”Frandsen, og holdets topscorer svigtede ikke og vippede bolden over Langaa IK’s målmand til en 1-0 føring.

Fire mål på godt 20 minutter

Men målscoringen tog fat I 2. halvleg efter at Lasse Katholm var blevet skiftet ind på Nørager B’s kant. Den unge offensivspiller viste hele repertoiret og scorede fire mål indenfor godt tyve minutter. Først et mål fra højresiden af feltet fra en 5 graders vinkel i det lange hjørne, et skud uden for feltet i det lange hjørne, på en ripost og til sidst på et direkte frispark.

Også den tidligere divisionsspiller Gøkhan Tokay, som i Lasse Jensens fravær spillede i midterforsvaret, viste sig frem med et godt forsøg fra midtercirklen, som ramte overliggeren i Langaa IK’s mål.

“Gökhan er ved at være oppe i gear, og han er en god fyr. Han kan spille alle pladser undtagen målmand, så han er nærmest holdets altmuligmand,” siger Claus Vestergaard.

Fredag aften kl. 19.00 skal Nørager B forsøge at få revanche for 4-0 nederlaget til TRIF på hjemmebane i topopgøret på PR Park i Rønde. Claus Vestergaard har Sigurd Fisker tilbage fra karantæne og Mathias Fisker tilbage efter Covid 19 test. Også Kasper Sortkjær er med, og så håber man i Nørager, at også Lasse Jensen kan spille efter sin skinnebensskade.

KAMPFAKTA

Serie 2, pulje 17

Nørager B - Langaa IK 5 - 0 (1 - 0)

Lørdag 19. september kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorere:

  • 1 - 0 Kristoffer “Bubber” Frandsen (17. min.)
  • 2 - 0 Lasse Katholm (66. min.)
  • 3 - 0 Lasse Katholm (74. min.)
  • 4 - 0 Lasse Katholm (84. min.)
  • 5 - 0 Lasse Katholm (88. min.)

Publiceret 22 September 2020 07:00