Beslutningen har længe ligget på vippen, men Aleksander Myrhøj valgte til sidst at prioritere familielivet i Fjellerup over endnu en folketingskampagne og en potentiel hverdag i hovedstaden i denne omgang.

Beslutningen har længe ligget på vippen, men Aleksander Myrhøj valgte til sidst at prioritere familielivet i Fjellerup over endnu en folketingskampagne og en potentiel hverdag i hovedstaden i denne omgang.

Aleksander Myrhøj trækker sig som folketingskandidat

Ærgrelse, men også fuld forståelse fra lokalforeningsformand

Af
Simon Carlson

Fjellerup SF's kommunalbestyrelsesmedlem Aleksander Myrhøj har besluttet sig for ikke at genopstille som folketingskandidat

Dermed blev kampagnen for at blive valgt ind i Folketinget i 2019 også den sidste i denne omgang. Beslutningen skyldes dog langt fra manglende lyst til også at gøre sig gældende på landspolitisk plan, og derfor er det i højere grad en pause fra folketingskandidaturet end et stop, fastslår Aleksander Myrhøj.

"Jeg er sikker på, jeg nok skal komme i Folketinget en dag. Jeg har niveauet til det, så det er ikke, fordi ambitionen er væk, men nogle gange må man trykke pause på ambitioner og drømme. Jeg har en søn, der starter i skole næste år, og det vil jeg gerne være tæt på og være en nærværende far i. Det synes jeg ikke, der harmonerer med en mulig hverdag i København. Det er selvfølgelig ærgerligt at sætte en drøm på pause, men timingen er ikke rigtig nu, så det føles som den rigtige beslutning," siger Aleksander Myrhøj.

Lokalpolitisk fokus

Beslutningen har således været længe undervejs, og den har da også været udsat for grundige refleksioner, uddyber lokalpolitikeren.

Han bedyrer da også, at valget ikke er truffet for at begynde tidligt med positioneringen i forhold til næste års kommunalvalg. Arbejdet på begge sider af sidste års kampagne til Folketingsvalget har imidlertid været ganske omfattende, og koblet sammen med arbejdet i kommunalbestyrelsen har det givet lange arbejdsdage.

Derfor vurderer Aleksander Myrhøj nu, at tiden er inde til at rette fokus mere mod Norddjurs Kommune, og på den måde arbejde for, at der også med nationale briller kommer mere spotlight på Djursland.

"Jeg tror, at jeg kan bruge kræfterne på at rykke endnu mere for Norddjurs. Jeg bilder mig ikke ind, jeg kan rykke hele verden, men jeg har en god kontakt til SF's landsledelse, og der er kort vej til SF's landspolitikere, så fordi jeg sidder her, tror jeg stadig på, at jeg kan markere mig på nationalt plan," uddyber Aleksander Myrhøj.

Ærgrelse og forståelse

SF havde ved Folketingsvalget i 2019 to kandidater på Djursland, da Morten Siig Henriksen fra Syddjurs Kommune også stilelde op til valget.

I lokalforeningen SF Norddjurs er der da også både ærgrelse, men også stor forståelse for Aleksander Myrhøjs beslutning.

"Det første, jeg tænkte, var 'øv øv', fordi han havde et rigtig godt valg ved sidste Folketingsvalg. Jeg tror, at med hans indsats i kommunalbestyrelsen, så er han blevet et mere kendt ansigt, og jeg tror han kunne få et endnu bedre valg næste gang, så vi var glade for at have en god kandidat. Når man stiller op, så er det jo også, fordi man tror på, at man bliver valgt ind, og det vil blive et helt andet liv. Derfor kan jeg bestemt også fint forstå beslutningen, når man har små børn," lyder det fra SF Norddjurs' formand Jytte Schmidt, som i stedet kalder Aleksander Myrhøj 'et stærkt kort' frem mod kommunalvalget til november næste år.

SF Norddjurs har i skrivende stund ikke fået henvendelser fra andre medlemmer, der ønsker at stille op som kandidat til Folketinget i stedet for Aleksander Myrhøj.

Publiceret 29 September 2020 19:30