Emil Bjerre Busk måtte lide den tort at blive strittet ude efter to gule kort. Dermed måtte DC Djursland spille i undertal de sidste 20-25 minutter i bundopgøret mod IK Sæby. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Emil Bjerre Busk måtte lide den tort at blive strittet ude efter to gule kort. Dermed måtte DC Djursland spille i undertal de sidste 20-25 minutter i bundopgøret mod IK Sæby. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Danmarksserien: Nichlas ”Høffe” målmand i hel bundkamp

Markspilleren Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen stod på mål, da FC Djursland på et sent mål tabte med 1-0 til IF Skjold Sæby

Af
Martin Schultz

Det blev en usædvanlig kamp for FC Djurslands rutinerede forsvars- og midtbanespiller Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen, da IF Skjold Sæby lørdag eftermiddag var på besøg på HSM Arena i Grenaa. Nordjyderne vandt den vigtige bundkamp med 1-0 på et mål i det 87. minut og lod dermed FC Djursland blive hængende på sidstepladsen i rækken.

”Vores målmand Anders Emil Hjorth blev under opvarmningen klar over, at han ikke kunne spille kampen på grund af et hold i nakken. Vores reservemålmand Oliver Blicher måtte ikke starte inde, da han aftenen forinden havde spillet for Grenaa IF i Serie 3 mod IF Midtdjurs. Derfor valgte vi at starte med Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen på mål. Det er ikke fremmed for ham, og han har også stået på mål i håndbold. Samtidig ville vi få en bagerste mand, som er god med fødderne. Det gik godt, så ”Høffe” blev stående i målet hele kampen. Og IF Skjold Sæby havde ingen chancer udover et skud på stolpen og det mål de fik kort før tid,” siger sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen.

Det var en typisk kampe mellem to hold i bunden af rækken, som begge havde meget på spil. Det blev en chancefattig kamp, men IF Skjold Sæby på hjemmebane er en de modstandere, man skal have tre point imod, hvis man skal have en fremtid i Danmarksserien.

”IF Skjold Sæby er en svær modstander, som står i en stram defensiv organisation. Den havde vi svær ved at åbne, og samtidig havde holdet flere profiler og en god offensiv, hvis vi gav for meget plads,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Emil Bjerre Busk ud med rødt

FC Djursland skabte ikke de store åbne muligheder, og det forblev ved ”lige ved og næsten”, når hjemmeholdet skulle omsætte mulighederne foran gæsternes mål.

”Det var ikke en af vores allerbedste kampe. Vi forsøgte at variere vores opspil, men det blev svært, da Emil Bjerre Busk 20 minutter ind i 2. halvleg fik sit andet gule kort og vi blev reduceret til 10 mand. Vi satte Emil Sander og Nicklas Sloth ind i 2. halvleg og de gav ny energi i offensiven. Især Nicklas Sloth skabte nogle gode gennembrud,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Begge hold syntes at have affundet sig med et uafgjort resultat.

”Vi forsøgte at bevæge os frem, når vi var i kontrol. Men med få minutter tilbage i den ordinære spilletid fik gæsterne clearet bolden, og med godt overblik kom de fri på et gennemspillet angreb og afgjorde kampen uden at ”Høffe” havde mulighed for at afværge scoringen,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Svær kamp i vente

Efter seks kampe har FC Djursland kun et enkelt point fra premierekampen mod Kjellerup IF. Det rækker ikke langt i tabellen og giver mindelser om starten på den første sæson i Danmarksserien for to år siden, hvor oprykkerne tabte de første fem kampe, men alligevel klarede skærene.

”Vi ligger i den tunge ende og modgangen er bundholdets lod. Vi har behov for at få lidt medvind. Men vi er ikke i en spillemæssig krise. Der bliver arbejdet godt på træningsbanen, og alle træner og arbejder efter cheftræner Felipe Soares’ tanker og ideer. Vi er ikke blevet kørt baglæns ud af banen, men har lidt smalle nederlag til vores modstandere. Det er en lidt hård start, men vi er godt med. Vi har en ung trup, og vi skal tro på det og arbejde videre og arbejde hårdt,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Lørdag skal FC Djursland ud i en ny ”seks point kamp”, når holdet på kunstgræs på udebane møder Herning Fremad, som ligger næstsidst i rækken med 4 point for 7 kampe.

”Det bliver en svær kamp. Herning Fremad har mødt IF Skjold Sæby og vundet med 5-3. Tre-fire hold skiller sig ud i rækken, men der ikke er mange point til forskel fra 5. pladsen og til 11. pladsen,” slutter Nicolaj R. Poulsen.

FC Djursland møder Herning Fremad på udebane lørdag kl. 14.00.

Kampfakta

Danmarksserien, Pulje 4

FC Djursland – IF Skjold Sæby 0 – 1 (0 – 0)

Lørdag 26. september kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

0 - 1 Morten Honore (87. min.)

Publiceret 29 September 2020 14:58