Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Region Midt:

"Husk selv mundbindet"

Fra lørdag anbefaler Region Midtjylland, at man bærer mundbind, når man bliver testet for covid-19

For at mindske risikoen for at smitte andre, anbefaler Region Midtjylland fra lørdag alle borgere at bruge mundbind, mens de venter på at blive testet for covid-19.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

"Vi er meget optaget af, at det skal være så sikkert som muligt at blive testet for COVID-19 i Region Midtjylland. Og her er mundbind og afstand to ting, som vi hver især ret let kan bidrage med. Det er derfor vores anbefaling fra lørdag," siger Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør i Præhospitalet, i pressemeddelelsen.

Husk selv mundbind

Ifølge Region Midtjylland skal man selv sørge for at medbringe et mundbind. Er det ikke muligt, kan man bede om at få udleveret et af personalet.

Godkendte CE-mærkede mundbind yder den bedste beskyttelse. Alternativt kan man bruge et stof-mundbind i god kvalitet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Anbefalingen gælder ikke, hvis man under testen bliver siddende i sin bil. Undtaget er også børn under 12 år og personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

jwh

Publiceret 09 October 2020 08:25