ANNONCE

Foto: Torben Linnemann Nielsen

6 steder du bare skal opleve på Bornholm

På Bornholm kan du opleve alt muligt forskelligt. Her er både flot natur, gamle fortidsminder, dejlige strande og klassiske danske seværdigheder. Her får du en liste over nogle af de mest kendte seværdigheder.

Hammershus
Den fantastiske gamle borgruin skal bare besøges, når man gæster Bornholm. Borgen er fra 1200-tallet, og gemmer på adskillige spændende historier. Sørg for både at se borgen indvendigt, men for også at se ruinerne på afstand.

Østerlars Rundkirke
Det føles som om, at der er et eller andet magisk over de danske rundkirker - og ikke mindst over Østerlars Kirke, der er den største og ældste af rundkirkerne. Flere film og bøger forbinder Østerlars til tempelridderne, dette er dog aldrig blevet bevist.

Ekkodalen
"Hvad drikker Møller?" Dette råb hører man ofte, når besøget går til Ekkodalen på Bornholm. Ekkodalen er en 2 kilometer lang dal, der blandt andet byder på 200 år gammel og fredet skov. Ekkodalen skal du bare besøge, når du er på Danmarks eneste klippeø.

Rokkestenene
Ja, der står rokkesten i flertal i overskriften, for der er faktisk flere rokkesten på Bornholm. Den største ligger i Paradisbakkerne, og vejer 35 tons. I skoven Almindingen ligger der en rokkesten, som vejer 7 tons, og i Rutsker Højlyng ligger der flere forskellige rokkesten.

Rytterknægten
Er der bjerge på Bornholm? Det kan du tro, der er! Det højeste bjerg er Rytterknægten, som hæver sig til hele 162 meter. Tager du op i tårnet på toppen, kan du se den fantastiske udsigt fra 184 meters højde. Faktisk har nordmanden Roger Pihl skrevet bogen "Bornholms bjerge" om alle de høje bjerge på Bornholm.

Dueodde strand
Ikke en artikel om Bornholm uden at nævne Dueodde. Bornholm er nemlig ikke kun klippefyldte skråninger ned til vandet, der er også flotte og dejlige strande. Stranden ved Dueodde har det fineste sand, og strækker sig over flere kilometer.

Vidste du, at du kan flyve til Bornholm?
Langt de fleste der tager til Bornholm, kommer med færge enten direkte fra Danmark eller via Sverige. Men man kan også flyve til Bornholm, og ofte er flybilletter til Bornholm ganske billige. Du kan sammenligne priser på flybilletter til Bornholm på sammenligningstjenester som Travelmarket.dk.