Mike Stern indtager lørdag 24. oktober scenen på Kulturloft. Pressefoto

Mike Stern indtager lørdag 24. oktober scenen på Kulturloft. Pressefoto

Jazz-legende besøger Kulturloft

Lørdag 24. oktober kl. 20 er der endnu engang et verdensnavn på plakaten i Ebeltoft

Koncert Mike Stern, en af verdens dygtigste og mest indflydelsesrige jazzguitarister, indtager scenen på Kulturloft med en stjernebesætning bestående af Leni Stern, Chris ‘Fingers’ Haynes & Chris Minh Doky.

"For Kulturloft er det intet mindre end et scoop at kunne præsentere Mike Stern Quartet i så intime rammer, som vi har på Maltfabrikken," lyder det fra foreningen Ebeltoft Kulturhus, som står bag arrangementet, i en pressemeddelelse.

"Kulturloft, som i forvejen er ideel, når det handler om kontakt mellem scene og publikum, har på grund af corona sat et yderst begrænset antal billetter til salg. Det er helt uhørt, at så stort et navn kan opleves i sådan en lille sluttet kreds. Det bliver helt specielt," pointerer arrangørerne.

Spillede med Miles Davis

Mike Stern anses for at være en af sin generations største og mest indflydelsesrige jazzguitarister. I årene fra 1981 og frem spillede han en central rolle i Miles Davis’ band, da Davis gjorde sit legendariske comeback. Her blev Stern kendt for en helt ny og dybt innovativ spillestil, som på original vis kombinerede elementer fra bebop, blues og rock. Mike Stern har derudover skabt sig en betydelig solokarriere med 17 albums, hvor seks af dem har været Grammy-nomineret.

Stjernebesætning med dansk islæt

Mike Stern Quartet tæller den danske bassist, komponist og producer Chris Minh Doky, der er uddannet i New York og fik sit gennembrud netop i et samarbejde med Mike Stern. På trommer den banebrydende David 'Fingers' Haynes, som har samarbejdet med et hav af prominente musikere - herunder Prince, Stevie Wonder og Chaka Khan, for blot at nævne nogle få. På guitar og vokal Leni Stern som, foruden en betydelig karriere i eget navn, har spillet på en række af de største festivaler og mest legendariske klubber med navne som Dennis Chambers, Paul Motian og Bill Frisell.

gs

Publiceret 19 October 2020 12:02