Rebecca Matthews er ny direktør for Glasmuseet. Pressefoto

Rebecca Matthews er ny direktør for Glasmuseet. Pressefoto © Henrik Bjerregrav

Glasmuseet får ny direktør

Rebecca Matthews, tidligere direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, bliver ny direktør for Glasmuseet Ebeltoft fra 2021.

Efter fem år som direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og to år som direktør for det prestigefyldte, internationale Goodenough College i London, skal Rebecca Matthews fra 2021 stå i spidsen for Danmarks førende museum for moderne, international glaskunst: Glasmuseet Ebeltoft.

Rebecca Matthews udtaler i en pressemeddelelse:

“Jeg glæder mig utrolig meget til at være en del af Glasmuseet Ebeltoft, der forener det ypperste af dansk og international glaskunst. Glasmuseet Ebeltoft har et enestående internationalt renommé, og jeg ser frem til at være med til at styrke den fortsatte udvikling med mit netværk nationalt og internationalt," siger Rebecca Matthews og uddyber om tilstedeværelsen i Ebeltoft.

"Glasmuseet Ebeltoft er en perle i den danske museumsverden med en unik beliggenhed. Jeg har tidligere i en periode boet i Ebeltoft, og det er en meget spændende by i rivende udvikling. Ebeltoft har stærke kulturinstitutioner som Maltfabrikken, Fregatten Jylland, Filmhøjskolen og Glasmuseet Ebeltoft samt en international frontløber som Kvadrat, og jeg ser med stor forventning frem til samarbejdet”, siger Rebecca Matthews.

Stærk fremtid

Om ansættelsen af Rebecca Matthews som ny direktør for Glasmuseet Ebeltoft, udtaler Henning Kovsted, formand for museets fondsbestyrelse:

”Jeg er forventningsfuld og begejstret over, at Rebecca Matthews skal stå i spidsen for Glasmuseet. Rebecca Matthews har bred international kunsthistorisk baggrund og en solid erfaring som leder i kulturverdenen. Hun har et stort og bredt netværk indenfor kunst og kultur nationalt som internationalt og har i en fornem karriere bevist sit værd, ikke mindst gennem realiseringen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017," lyder det fra Henning Kovsted, som forventer en stærk fremtid for museet.

"Glasmuseet arbejder med en ambitiøs strategiplan for de kommende år og jeg er sikker på, at Rebecca Matthews med stor faglighed, troværdighed, en smittende energi og iderigdom vil sætte retningen og bringe museet sikkert ind i fremtiden,"” siger Henning Kovsted.

Fakta

Rebecca Matthews

Rebecca Matthews (f. 1968) i Newbury, England. Rebecca Matthews er pt. administrerende direktør for det prestigefulde Goodenough College i London, som er bolig og danner rammerne for omkring 700 universitetsstuderende og forskere fra 80 forskellige lande.

Forinden var hun i fem år administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. I 2017 modtog Rebecca Matthews Ridderkorset af Dannebrogsordenen af HM Dronning Margrethe for sin indsats for dansk kunst og kultur.

Rebecca Matthews har haft flere internationale topposter inden for kunst og kultur. Hendes tidligere jobs omfatter stillingen som British Councils direktør for New York og Global Partnerships, direktør for Government Relations ved Operahuset i Sydney samt en række ledende stillinger med ansvar for opbygning af kulturelle og diplomatiske relationer.

Rebecca Matthews har en Master of Arts i Kunsthistorie fra Courtauld Institute University i London og en Master of Arts i Moderne og Middelalderlige Sprog fra University of Cambridge.

Publiceret 22 October 2020 15:21