Medarbejderne i Ree Park og et par af de unge, der har fundet fodfæste i safariparken, ved prisoverrækkelsen. Pressefoto

Medarbejderne i Ree Park og et par af de unge, der har fundet fodfæste i safariparken, ved prisoverrækkelsen. Pressefoto

Ree Park vinder Dansk Handicap Forbunds Arbejdsmarkedspris 2020

Ree Park hædres for deres arbejde med at sikre unge mennesker en hverdag med mening

Pris Ree Park i Ebeltoft har vundet Dansk Handicap Forbunds Arbejdsmarkedspris 2020 for at gøre en ekstra indsats for unge, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

"Virksomheden er i den grad gennemsyret af, at man vil gøre noget for andre, og at man gør det i fællesskab. Ree Park har blik for, at der er nogen, der har brug for en ekstra indsats for at komme ind på arbejdsmarkedet," lyder det blandt andet i begrundelsen fra Dansk Handicap Forbund.

Det giver mening

Ree Park startede deres indsats med ungeteamet for lidt over et år siden, og det var i udgangspunktet tænkt som en indsats, hvor de unge, som havde svært ved at finde fodfæste i livet og på arbejdsmarkedet, kunne komme i et forløb på 13 uger. Men flere af de unge har været der i mere end et år, og det er fordi, det giver mening, fortæller Kamilla Hanberg Hansen, der er ungementor i Ree Park, og som er leder for det ungeteam, som parken modtager arbejdsmarkedsprisen for, i en pressemeddelelse.

"Det handler ikke om, hvor mange vi får igennem vores forløb. Det handler om, hvor robuste de bliver," fortæller hun og fortsætter.

"Mange af de unge, der kommer her, kommer med diagnoser. Og de har fået lov at fylde rigtig meget i deres liv, inden de kom her. Vi har med nogle unge mennesker at gøre, som i den grad trænger til nogle gode øjeblikke. Det er ønsket, at de kommer herfra med mod på livet og ny fortælling om sig selv," fortæller hun.

En stor del af succesen ligger i, at de unge mennesker bliver en del af en rigtig arbejdsplads, hvor krav og godt sammenhold går hånd i hånd.

"Vi behandler dem med værdighed og ligeværd. Det er supervigtigt, og det er også det, de unge giver udtryk for: de er stolte af at være en del af den her arbejdsplads," siger hun.

Stolte modtagere

De unge mennesker, som bliver en del af Ungeteam i Ree Park, visiteres fra Syddjurs Kommune. Og her er Gunnar Sørensen, som er formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse i Syddjurs Kommune, utrolig stolt af at modtage prisen fra Dansk Handicap Forbund.

"Det er en anerkendelse, man sjældent får. Jeg synes, det er rigtig godt gået af både Ree Park og af de medarbejdere i kommunen, som sammen har fået idéen og ført den ud i livet," siger han.

Samme stolthed sidder Kamilla Hanberg Hansen tilbage med efter overrækkelsen.

"Det er et kæmpe skulderklap til de unge, for det er deres proces, det her. De er stolte og glade, og prisen fortæller dem, at de har noget at vise og komme med. Det er vi alle sammen meget glade for," fortæller hun.

gs

Publiceret 25 October 2020 11:30