ANNONCE

5 steder du skal opleve på Færøerne

Overvejer du en ferie med flot natur i et uspoleret øhav, så skal du overveje en ferie på Færøerne. Færøernes 18 øer byder på fantastisk skønne og dejlige naturoplevelser.

Men hvad skal du se, når du besøger Færøerne? Her kommer 5 gode forslag og til sidst lidt om, hvordan du kommer til Færøerne, og hvor overraskende billigt det er at flyve dertil.

Søpapegøjernes ø
Uanset om du er søstærk eller ej, bør du tage en tur til Mykines, når du besøger Færøerne. På Mykines kan du opleve de små dejlige søpapegøjer, som findes på så mange postkort fra Færøerne. På Mykines, der er Færøernes vestligste punkt, finder du også et berømt fyrtårn.

Den utilgængelige by
Ønsker du helt at komme ”off the beaten track”, skal du overveje et besøg i landsbyen Gásadalur. Der kom først veje til Gásadalur i 2004, da der blev lavet en tunnel til byen gennem de bjerge, som ligger rundt om byen. Gå rundt i byen, find byens kendte vandfald og nyd det barske vejr.

Find roen i idyllisk bygd
Landsbyen Saksun har 14 fastboende indbyggere, fred og ro – og utroligt smukke udsigter. Du skal tage til Saksun for at stresse helt af, se kirken og byens museum – og så skal du nyde bilturen op til byen, der også er meget smuk.

Sjælefred i Gjógv
Vil du have et stille og kært minde med fra Færøerne, så overvej at tage til Gjógv. Gjógv byder på fuglebjerge, klipper, en lille kirke fra 1929 og en af de bedste naturlige havne på Færøerne. Gjógv er også et sted, hvor du kan slappe af og finde sjælefred.

Thorshavn – Færøernes hovedstad
Besøger du Færøerne skal du naturligvis også besøge hovedstaden Thorshavn. Der bor cirka 20.000 i den lille stemningsfyldte hovedstad, hvor du kan vandre rundt i de mange små gader og slappe helt af.

Er det dyrt at komme til Færøerne?
Med sin placering langt ude i Atlanten skulle man tro, at det var dyrt at flyve til Færøerne, men det er det faktisk ikke. Ofte kan man få flybilletter til Færøerne for mindre end 1.000 kr. Du kan flyve til Færøerne fra København, Billund og Aalborg.