Klaus Allermann (tv.), der her ses ved Midtbyprojektet i Ryomgård, som Ålsrode Tømrerfirma er hovedentreprenør for den lokale boligselskab DjursBO med direktør Dennis Larsen

Klaus Allermann (tv.), der her ses ved Midtbyprojektet i Ryomgård, som Ålsrode Tømrerfirma er hovedentreprenør for den lokale boligselskab DjursBO med direktør Dennis Larsen

Hæderkronede Aalsrode Tømrerfirma A/S er gået konkurs

Familievirksomheden med en historie, der går tilbage til 1909, med 110 ansatte indgav selv onsdag konkursbegæring til skifteretten

Af
Lars Norman Thomsen

Direktør og medejer Jan Bo Allermann af familievirksomheden Aalsrode Tømrerfirma A/S var af indlysende årsager tydelig påvirket og fåmælt, da Lokalavisen talt med ham tidligere i dag.

Den hæderkronede og meget velanskrevne familievirksomhed med historie tilbage til 1909 har onsdag klokken 15 indgivet konkursbegæring til skifteretten.

"Corona-situationen er en af forklaringerne. En anden er en række større projekter, hvor vi har mistet penge. Det ene med det andet gjorde, at vi kunne se ind i en virkelighed, som vi ikke længere var herre over, også når fremtidsperspektiverne så ud, som de gjorde," siger Jan Bo Allermann, som sammen med sin bror, Klaus Allermann, har tegnet Aalsrode Tømrerfirma A/S i en årrække.

Virksomheden beskæftiger 110 ansatte og hører til frontløberne i erhvervslivet i Norddjurs Kommune og på Djursland i det hele taget.

"Det gør meget ondt det her, men for ikke at gøre ondt værre for ansatte og vores mange trofaste samarbejdspartnere og leverandører valgte vi selv at trække stikket," siger Jan Bo Allermann, som ellers henviser til boets kurator, advokat Søren C. Volder, Bech-Bruun Advokatfirma.

Alt i bero

Nu og her betyder konkursen, at mange projekter, som involverer Aalsrode Tømrerfirma A/S lokalt på Djursland, i Aarhus, Randers og andre steder, er sat i bero.

Det bliver nu op til kurator at finde ud, hvordan de nuværende projekter kan gøres færdige eller overdraget til andre firmaer.

"Vi sider en håndfuld mennesker og skal se på, hvordan de nuværende projekter kan gøres færdige. Nogle er tæt på at være færdige, så dem forsøger vi selv at komme i mål med. Andre har et noget længere tidsperspektiv, som vil kræve, at andre virksomheder vil tage over. Vi har heldigvis allerede fået den første håndfuld henvendelser fra interesserede," siger Søren C. Volder.

"Det her bliver en længerevarende opgave, fordi vi princippet skal forsøge at overdrage alt, også medarbejderne, og ultimativt skal de sidste aktiver sælges før opgaven er løst, så vi er nok ikke færdige til jul," tilføjer Volder.

Fjerde generation

Jan Bo Allermann og broderen Klaus Allermann er fjerde generation i tømrerfirmaet, som deres oldefar, Rasmus Allermann, startede i 1909 - da han vendte hjem fra en tur på valsen i Tyskland.

Klaus og Jan Bo Allermann har været med siden henholdsvis 1992 og 1998.

De har delt ejerskabet siden 2013 med 50 procent til hver.

Publiceret 29 October 2020 13:30