Håndboldherrerne fra Nørre Djurs HK forsøger at holde sig skarpe under Covid-19 nedlukningen indtil foreløbig 22. november for at nå holdets målsætning om en top tre placering i 2. division. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Håndboldherrerne fra Nørre Djurs HK forsøger at holde sig skarpe under Covid-19 nedlukningen indtil foreløbig 22. november for at nå holdets målsætning om en top tre placering i 2. division. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK frataget sejr efter protest fra HEI

Nørre Djurs HK skal spille en ny kamp mod HEI, Skæring efter skrivebordsafgørelse

Af
Martin Schultz

Kort før den seneste Covid-19 nedlukning spillede Nørre Djurs HK’s herrer i 2. division 21. oktober på udebane i Skæringhallen mod HEI, Skæring og vandt med 27-26 efter en sjælden set nedsmeltning i slutningen af kampen. Top-tre holdet Nørre Djurs HK førte med 25-18 et kvarter før tid, men hjemmeholdet åd sig mål for mål ind på gæsterne, og fik oven i købet udlignet til 27-27. Men dommerparret underkendte den sidste scoring, fordi de mente, at hornet tudede som afslutning på kampen inden bolden nåede over stregen til HEI’s udligning.

Den kendelse var HEI, Skæring så utilfreds med, at klubben nedlagde en protest over dommerparrets afgørelse. Forleden fik Nørre Djurs HK besked fra Dansk Håndbold Forbund om, at Disciplinærudvalget har imødekommet protesten og at der skal spilles en ny kamp, når turneringen forhåbentlig snart genoptages efter Covid-19 nedlukningen. Den varer foreløbig til 22. november.

”Normalt vil man få besked om udfaldet af behandlingen af en protest inden for en uges tid, så efter ikke at have hørt noget i næsten tre uger mente vi, at protesten var gået i sig selv,” siger Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

”Det var derfor en overraskende besked at få, og jeg var da også indledningsvist noget oprevet over afgørelsen og behandlingstiden på tre uger. Men dommerne havde over for Disciplinærudvalget erkendt, at de begik en fejl, og efter at vi fik forelagt sagsfremstillingen, har vi accepteret afgørelsen. Vi har stor respekt for systemet, og med den trufne afgørelse er det sådan det er,” siger Nicolaj Danefeld Hansen. Spillerne er orienteret om afgørelsen og om at kampen skal spilles om.

”De to point vi vandt i Skæring bliver trukket fra i regnskabet og der bliver spillet en ny kamp mod HEI. Vi var set over hele kampen langt det bedste hold, så nu starter vi forfra og får en ny chance,” siger sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

Lokale træningsgrupper

Forsamlingsloftet på ti personer på grund af Covid-19 har sat breddehåndbolden over U19 og op til 2. division på pause frem til foreløbig 22. november.

”Turneringen er lukket ned, og det gør det svært at drive et eliteprojekt,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

”Men vi har etableret et holdbart set up, hvor vi i 14 dage har fokuseret på fysiske træning i stedet for haltræning og har genoprettet vores lokale træningsgrupper i Glesborg, Aarhus og Randers/Viborg. Spillerne har trænet lokalt to gange om ugen efter programmer, som vores fysiske træner Kathrine Lychau har lagt. Så følger vores trænere Jan Mathiesen, Martin Lund Nielsen, Morten Pedersen og fysisk træner Kathrine Lychau grupperne,” fortæller Nicolaj Danefeld Hansen.

”Vi bliver nødt til at forholde os til det, som myndighederne melder ud. Vi skal være klar både fysisk og spillemæssigt, når turneringen genoptages. Problemet bliver at have den nødvendige timing og boldfølelse.”

Planen er at starte haltræningen i denne uge med de 10 mands grupper, som myndighederne tillader.

Ligger i top tre

Efter den smalle sejr i kampen mod HEI, Skæring, som nu skal spilles om, skulle Nørre Djurs HK på hjemmebane have mødt en af rækkens bedste hold Stoholm/Viborg Håndbold, som Nørre Djurs HK ligger side om side med i top tre.

”Det var ærgerligt, at vi ikke fik kampen mod Stoholm/Viborg Håndbold. Vi vil helst spille hele tiden. Alle de stop i turneringen bryder vores rytme og hjælper os ikke med at nå vores mål,” mener Nicolaj Danefeld Hansen.

”Vi har fået en fornuftig start på turneringen og har spillet os selv i en gunstig position. Vi har lagt lag på både fysik og vores spil, og vi er blevet dygtigere til at spille mod holdene i bunden af rækken. Jeg er kun skuffet over, at vi tabte de to point i opgøret hjemme mod Mors-Thy Håndbold,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Mors-Thy Håndbold er ubesejret og fører efter fire kampe pulje 1 i 2. division. Stoholm/Viborg Håndbold og Nørre Djurs HK følger efter på 2. og 3. pladsen.

Publiceret 13 November 2020 21:00