Thalia Rasmussen og Peter Madsen besøger i denne tid butikker i Grenaa med deres produkter og brochurer i håb om at få flere vildtspecialiteter på hylderne.

Thalia Rasmussen og Peter Madsen besøger i denne tid butikker i Grenaa med deres produkter og brochurer i håb om at få flere vildtspecialiteter på hylderne. Pressebillede

Unge iværksættere vil sælge vildt fra Rødhættes skov

Grenaa-par slår et slag for økologisk gourmetkød fra Tyskland - til fordel for Danmarks Naturfredningsforening

Af
Søren Andersen

GRENAA Thalia Rasmussen og Peter Madsen er et ungt par fra Grenaa, som sammen har etableret selskabet Skovgourmet i et håb om at øge afsætningen af økologisk gourmetkøb fra vildt i store tyske skove. De er dog ikke blevet iværksættere for at tjene penge til sig selv, for alle indtægter går til Danmarks Naturfredningsforening.

"Det gør vi, fordi foreningen akkurat som os prioriteter dyrevelfærd," siger Thalia, der til daglig går på den internationale linje på Grenaa Gymnasium - og selv om hun kun er 19 år, har det altid været hendes drøm at etablere selvstændig virksomhed.

Og hun forstår at vælge de rigtige ord i lovprisningen af firmaets vildprodukter, som alle stammer fra Hessen i Tyskland.

"Vi vil gerne sprede glæden ved at spise sundt økologisk gourmet-vildtkød. Det er det sundeste kød, der kan købes og spises. Hvis du er glad for mad og din sundhed, så er vi den rigtige forretning til dig. Smagen af at spise kød bliver aldrig det samme igen," lyder det i loivprisningen af produkter som grillpølser - med og uden ost - burgere samt ryg og køller fra vildsvin og rådyr. En røget vildtsalami og en vildtpaté er også på kortet.

Direkte i dyrehimlen

"Min familie har en 600 hektar skov med et jagthus i Treysa i Hessen i Tyskland. Der har vi en privat slagter, som har 14 års erfaring. Vi bliver jævnligt kontrolleret af sundhedsstyrelsen i Tyskland, med konstante topresultater. Økologisk vildtkød skudt af jægere er og bliver en trend, fordi dyrene bliver nedlagt på den mest retfærdige måde. Dyrene mærker intet smerte eller angst og lander direkte i dyre-himlen," siger Thalia.

Produkterne fra Skovgourmet lader ingen tvivl tilbage om, at vi er i Rødhættes hjemstavn - i Hessen i Tyskland.

Produkterne fra Skovgourmet lader ingen tvivl tilbage om, at vi er i Rødhættes hjemstavn - i Hessen i Tyskland. Pressebillede

Hun glæder sig over, at dyrene har haft et naturligt liv, og har levet et sundt, langt og glad liv.

"Vi har set trenden i Tyskland og den er ved at vokse endnu mere. København er også godt med. Vi synes, at Grenaa er en god målgruppe og også skal være med i den sunde trend," siger Thalia, der i denne tid sammen med kæresten besøger forretninger i Grenaa i håb om at komme på hylderne i flere butikker.

Rødhættes hjemstavn

Hun fortæller, at i Nordhessen, hvor de skovklædte bakker smyger sig om de små landsbyer, lå eventyrfiguren Rødhættes hjemstavn.

"Brødrene Grimm kom gående gennem vores jagtområde, mødte den lille Rødhætte og skrev det berømte eventyr. Og her i Rødhætteland har min familie 600 hektar skov, marker og enge med vildsvin, rådyr og krondyr. Sammen med lokale, tyske jægere sætter vi en ære i det traditionelle tyske jagthåndværk, hvor de nedlagte dyr bliver nænsomt forarbejdet til vildtspecialiteter af høj kvalitet. Det er økologisk kød fra glade dyr, som har levet et frit liv i naturen," fortæller Thalia.

I Rødhættereviret nedlægges der cirka 100 dyr om året, som bliver forarbejdet til godt 2000 kilo vildtspecialiteter.

Publiceret 22 November 2020 10:00