1.434 børnefamilier fra Østjylland har i år søgt om julehjælp hos Blå Kors. Det er 229 flere end i 2019.

1.434 børnefamilier fra Østjylland har i år søgt om julehjælp hos Blå Kors. Det er 229 flere end i 2019. Modelfoto: Adobe Stock

Rekordmange østjyder søger julehjælp

1.434 østjyske børnefamilier har i år søgt om julehjælp hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors

Det er ikke alle børnefamilier, der kan få julen til at hænge sammen, når der både skal købes gaver og handles ind til en hyggelig julemiddag. Det har Blå Kors i den grad konstateret i år, hvor rekordmange østjyder har søgt om økonomisk hjælp til julen.

Det oplyser Blå Kors i en pressemeddelelse.

Minna Worm fra Aarhus er en af årets ansøger, og for hende vil det betyde meget, hvis hun kan få julehjælp.

Lyt til Lokalavisens podcast-serie om hjemløse Allan fra Aarhus

”Det vil betyde en bekymring mindre, og at jeg kan give min datter en lidt bedre jul. Jeg er ramt af kontanthjælpsloftet og har desværre ikke noget familie, som kan træde til. Så jeg er økonomisk presset hele tiden, men det er særligt hårdt i julen. Jeg vil gerne kunne give min datter den bedst mulige jul med de midler, vi har,” siger Minna Worm i pressemeddelelsen, der er udsendt af Blå Kors.

Julehjælp slår rekord

Minna Worm er langt fra den eneste, som søger om julehjælp. Hos Blå Kors har man i alt modtaget 7.402 ansøgninger, hvoraf de 1.434 er fra Østjylland. Det er 229 flere end i 2019, hvor man oplevede det højeste antal ansøgere til dato.

Generalsekretær Christian Bjerre tror, at stigningen skyldes, at flere familier har en presset økonomi, og at der er kommet mere fokus på muligheden for at søge om julehjælp.

"Vi havde det desværre på fornemmelsen, at mange igen i år vil være nødt til at søge om julehjælp. Nogen har stor gæld eller er ramt af sygdom, misbrug eller andre problemer, som påvirker hele familien. Og coronatiden har bestemt ikke gjort det nemmere," siger Christian Bjerre i pressemeddelelsen og understreger, at han er glad for, at mange har støttet årets julehjælp:

"Der skal lyde en stor tak til alle de danskere, der har givet et bidrag - lige fra privatpersoner til virksomheder og fonde. Vi har oplevet en stor opbakning til julehjælpen."

Alle familier, som har søgt om julehjælp hos Blå Kors, får senest 9. december besked om, hvorvidt de får tildelt hjælpen.

Blå Kors' julehjælp består af et gavekort til Lidl på 400 kroner og et gavekort på 200 kroner til Blå Kors' genbrugsbutikker.

jwh

Fakta

Ansøgninger i Østjylland de seneste tre år:

2020: 1.434

2019: 1.205

2018: 928

Kilde: Blå Kors

Publiceret 01 December 2020 08:57