Vahle A/S og JPS Aquatic Group har pr. 1. oktober 2020 købt hele den 8.000 kvadratmeter store fabriksbygning i Mørke, som tidligere husede Milliken og senere den fallerede Syddjurs Udviklingspark

Vahle A/S og JPS Aquatic Group har pr. 1. oktober 2020 købt hele den 8.000 kvadratmeter store fabriksbygning i Mørke, som tidligere husede Milliken og senere den fallerede Syddjurs Udviklingspark

To lokale virksomheder sikrer sig til fremtiden under samme tag

Ejerne bag Vahle A/S og JPS Aquatic Group har købt ejendommen på Fabriksvej 5, der tidligere husede den ambitiøse Syddjurs Udviklingspark som dog ret hurtigt kuldsejlede

Af
Lars Norman Thomsen

MØRKE I det tidlige forår købte fødevaregrossisten Procater ejendommen på Fabriksvej 5 i Mørke af Den Erhvervsdrivende Fond Syddjurs Udviklingspark.

Syddjurs Udviklingspark var for bare nogle år siden politisk udset til at skulle være det store lokomotiv for erhvervsudviklingen i Syddjurs som både hjemsted for nye virksomheder og centralt kontor for den kommunale erhvervsservice, der blev udliciteret til Syddjurs Udviklingspark.

Efter to år med store underskud fik politikerne imidlertid kolde fødder og trak tæppet væk under Udviklingsparken ved i stedet at placere erhvervsservicedelen hos Væksthus Midtjylland.

Væk igen

Køberen Procater rykkede fra sin nuværende adresse i Randers til de tidligere Milliken bygninger i Mørke, men nu har Procater allerede solgt igen.

De nye ejere, Vahle A/S og JPS Aquatic Group, har pr. 1. oktober 2020 købt hele den 8.000 kvadratmeter store fabriksbygning i Mørke.

Vahle A/S, der er kendt for at producere specialfremstillede indvendige døre og brandpartier, har i en årrække, 11 år, boet til leje i en del af bygningen.

”Det har enormt stor betydning, at vi har sikkerhed for, at vi kan fortsætte vores produktion her” fortæller direktør Ole Mølby, Vahle A/S.

”Vores produktion er ikke sådan at flytte, så det giver os stor sikkerhed i forhold til fremtidige investeringer og fastholdelse af vores dygtige medarbejdere, at vi nu har foden under eget bord."

Vahle A/S beskæftiger 22-23 medarbejdere.

Vahle A/S er i dag et aktieselskab, hvor Ole Mølby ejer 49 procent af aktierne. JPS Clemens A/S ejer 51 procent for det overordnede selskab. Der er tilknyttet en professionel bestyrelse til at varetage den kontinuerlige udvikling.

”Med denne investering i vores bygning har vi nu sikkerhed for, at Vahle kan blive på Fabriksvej 5/Industrivej 8 i Mørke," fastslår Ole Mølby.

Plads til laboratorium

Ud over Vahle A/S, bliver der også plads til at huse søstervirksomheden JPS Aquatic Groups nye laboratorium, der i første omgang skal være arbejdsplads for 10 ny medarbejdere.

”JPS Aquatic Group har behov for at udvide deres laboratoriekapacitet, ligesom de har behov for at minimere den risiko, der er forbundet med kun at have ét laboratorium, som de har i dag,” forklarer ejer Søren Christian Madsen.

"Det bliver to selvstændige juridiske enheder, der kommer under samme tag," understreger Ole Mølby.

Med 8.000 kvadratmeter - ca. 7100 kvadratmeter under tag - at gøre godt med er der gode muligheder for, at begge virksomheder i koncernen kan udvide og udvikle deres produktion.

Fortid i Milliken

Bygningen husede igennem en længere årrække den amerikanske virksomhed Milliken A/S.

”Det er personligt for flere af os i koncernen noget særligt at være tilbage i denne bygning, for både min partner Jan Rasmussen, Ole Mølby og undertegnede har faktisk tidligere været ansat i Milliken”, siger Søren Christian Madsen.

Publiceret 04 December 2020 13:00