Midttrafik lukker ned for det betjente salg for at beskytte buschauffører.

Midttrafik lukker ned for det betjente salg for at beskytte buschauffører. Pressefoto

Fra torsdag kan man ikke længere købe billet eller veksle penge hos buschaufføren

Fra torsdag er det kun muligt at benytte sig af selvbetjening, når man tager Midttrafiks busser

For at passe på chaufførerne vælger Midttrafik og de øvrige trafikselskaber i Danmark fra torsdag at lukke midlertidigt ned for det betjente salg i busserne. Beslutningen er taget på baggrund af regeringens seneste restriktioner om øget afstand i kollektiv trafik.

Det oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse.

”Vi skal passe godt på hinanden - og det gælder både kunder og chauffører. Derfor har Midttrafik på linje med de øvrige trafikselskaber i Danmark besluttet, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt”, fortæller Thomas Dalgaard Mikkelsen, talsmand for Midttrafik, i pressemeddelelsen.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at trafikselskaberne kan afvise kunder med kontanter på grund af corona-krisen, når der er indført selvbetjening i alle busser. Derfor vil chaufførerne hverken sælge eller kontrollere billetter fra torsdag 14. januar.

I de aarhusianske bybusser kan man dog fortsat købe billetter med kontanter, men det skal ske i billetautomaten, og chaufføren veksler ikke penge, oplyses det i pressemeddelelsen.

Selvbetjening-muligheder hos Midttrafik

For langt de fleste af Midttrafiks kunder medfører indførelse af selvbetjening i Midttrafiks busser kun den forskel, at de ikke skal fremvise billet til chaufføren, men i stedet til en kontrollør. Rejsekort, enkeltbilletter, klippekort eller pendlerkort i Midttrafiks app og pensionistkort er nemlig de mest udbredte billetformer blandt Midttrafiks kunder. Det er hovedsageligt de ældre kunder, der fastholder brugen af kontanter.

Det er i øvrigt muligt at købe billet hjemmefra i Midttrafiks webshop. Billetten kan enten fremvises som print eller på telefonen.

Som en midlertidig løsning vil det også være muligt at betale med MobilePay i bussen. Betalingen skal dog ske inden, at man er steget på bussen, hvilke derfor kræver, at man kender billet-prisen på forhånd. Midttrafiks MobilePay-nummer er 545430.

Pris på en busrejse kan søges frem på Rejseplanen, på Midttrafiks prisberegner eller ved at ringe til Midttrafiks kundecenter på 70 210 230.

jwh

Publiceret 13 January 2021 18:38