De kampklare håndboldherrer fra Nørre Djurs HK spiller hverken kamp eller træner sammen for tiden. Men de allerfleste spillere i elitetruppen er klar til at tørne ud for Nørre Djurs HK i næste sæson. Foto: Mikkel Veje Nielsen, PhotoCare Grenaa 

De kampklare håndboldherrer fra Nørre Djurs HK spiller hverken kamp eller træner sammen for tiden. Men de allerfleste spillere i elitetruppen er klar til at tørne ud for Nørre Djurs HK i næste sæson. Foto: Mikkel Veje Nielsen, PhotoCare Grenaa 

Sultne håndboldspillere i Nørre Djurs HK graver dybt for at finde motivation

Divisionsspillerne taler fremtid, mens Nørre Djurs HK’s eliteprojekt kører på lavt blus på grund af corona nedlukningen

Af
Martin Schultz

HÅNDBOLD Det er over tre måneder siden, at Nørre Djurs HK’s bedste håndboldherrer sidst havde harpiks på fingrene og var i kamp med høj tænding i herrernes 2. division. I begyndelsen af november vandt Nørre Djurs HK på udebane over HEI, Skæring, med et enkelt mål med 27-26, men hjemmeholdet nedlagde protest over at HEI’s mål til en udligning i kampens allersidste sekund ikke blev godkendt af dommerne. DHF anerkendte siden protesten og derfor skal kampen spilles om. Hvis der altså bliver flere kampe at spille i 2. Division i den igangværende sæson.

“Vi skal grave dybt for at finde det sjove i vores håndboldtilværelse lige nu. Det er trist for os, som prøver at skabe noget nyt med vores eliteprojekt,” siger Nørre Djurs HK’s sportschef Nicolaj Danefeld Hansen, som også er en af det ambitiøse holds mest rutinerede spillere.

“Efter at myndighederne har sænket forsamlingsforbuddet til fem personer kan vi ikke længere træne i mindre grupper. Derfor er spillerne sendt hjem med et selvtræningsprogram, som kan holde dem i gang fysisk og konditionsmæssigt.”

Og Nicolaj Danefeld Hansen er ikke sikker på, at turneringen overhovedet kommer i gang igen i denne vinter.

“Jeg håber, at vi får lov til at gennemføre de sidste syv kampe, sådan som Dansk Håndboldforbund har planer om. Så vil turneringen blive gennemført ved at alle hold møder hinanden én gang. Men jeg frygter, at vi ikke kommer i gang igen i dette forår,” siger Nicolaj Danefeld Hansen. Turneringen kan tidligst komme i gang i marts.

“Jeg mener vi godt kan spille turneringskampe til helt ind i maj, og de syv resterende kampe kan vi afvikle på fem uger. Men det er vigtigt, at vi får tid til at forberede os, hvis turneringen kan gennemføres. Efter at have ligget stillet i tre-fire måneder, kan vi ikke spille kamp efter bare ti dage. Vi skal have tre-fire ugers forberedelse. Vi kan også spille uden tilskuere, hvis det er er nødvendigt for en forsvarlig afvikling af kampene." 

Trup klar til næste sæson

Corona smitten er en kæmpe samfundsmæssig udfordring, og håndboldspillerne lever med restriktionerne, selvom det kribler i hele kroppen for at komme ud på halgulvet og i kamp om point.

“Vi har udnyttet tiden til at holde spillersamtaler, og vi har styr på truppen til næste sæson Truppen er stort set intakt med enkelte justeringer. Nu tager vi fat på samtalerne med vores spillere på holdet i 3. division. Vi prioriterer bredden og helheden på vores to divisionshold,” siger Nicolaj Danefeld Hansen. I den lange kamppause er målmand Kevin Fisker, som blev skadet i kampen mod HEI, Skæring, blevet frisk igen. Også stregspilleren Mikkel Milling, som fik sin ankel skadet under træning, er helt klar igen. Til gengæld er den unge venstrehåndsspiller Nikolaj Moll Larsen skiftet til AGF, efter at han mistede sin læreplads i Aalsrode Tømrerfirma A/S ved virksomhedens konkurs sidst i oktober. Nikolaj Moll Larsen har fundet en ny læreplads i Aarhus.

“Vi har mange dygtige unge spillere på vej, men jeg taler da også med spillere uden for klubben. Vi jagter især en venstrehåndsspiller til bagkæden,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Brug for sponsorer

Ventetiden er ikke bare lang for spillerne, men også for organisationen bag Nørre Djurs HK.

“Lige om lidt skal vi ud og snakke forlængelse med vores sponsorer. Vi har aftaler om 61 sponsorater, og 26 af dem skal fornyes i den kommende tid,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

“Nedlukningen betyder ikke bare, at vi ikke kan træne og spille kampe og dermed føre vores projekt ud i livet. Det betyder også, at vi ikke kan give vores sponsorer den opmærksomhed, som vi gerne vil. Vi kan kun appellere til, at man fortsat vil sponsorere lokalt, hvis vi skal have et eliteprojekt,” slutter Nicolaj Danefeld Hansen.

Nørre Djurs HK var ved nedlukningen placeret på en 4. plads i 2. division, mens andetholdet i 3. division lå i midterfeltet på en 8. plads.

Publiceret 22 January 2021 08:45