Blik gennem Maltfabrikkens ruder til udstillingen 'Smittende humor'. Pressefoto

Blik gennem Maltfabrikkens ruder til udstillingen 'Smittende humor'. Pressefoto

Smittende humor på Maltfabrikken

Læg gåturen forbi Maltfabrikkens store vinduespartier og få et grin over Corona-pandemien set gennem Danske Bladtegneres øjne

Udstilling Maltfabrikken er som så meget andet lukket i denne tid.

Alligevel kan BMA - Bibliotek, Museum, Arkiv - nu præsentere udstillingen 'Smittende humor', der viser Corona-pandemien set gennem Danske Bladtegneres øjne.

Udstillingen kan ses af alle forbipasserende gennem det store vinduesparti på den gamle, røde fabrik.

Tegnede kommentarer

Alle er berørt af den pandemi, der ramte verden med fuld styrke i foråret 2020, og der har ikke været meget at grine af - eller hvad?

Danmark har en stolt tradition for, at alle emner kan behandles gennem satiriske tegninger, som dagligt bringes i forskellige dagblade og medier. Således har Danske Bladtegnere også siden Coronaens første spæde start bidraget med tegninger, der behandler det ømtålelige emne.

På trods af den aktuelle nedlukning, præsenterer BMA - Bibliotek, Museum, Arkiv på Maltfabrikken nu en udstilling med 74 tegninger af 20 anerkendte, danske bladtegnere, der hver på deres måde har bidraget med tegnede kommentarer til pandemien og de affødte problemstillinger, der har optaget danskerne. Tegningerne har været bragt i danske medier i perioden marts-november 2020.

Udstillingen kan ses frem til 11. februar i Maltfabrikkens store vinduespartier. Hermed er der skabt et nyt mål for den daglige gåtur, hvor man kan stoppe op og kigge på de mange tegninger ude fra gaden - eller nærmere bestemt, Maltgården. Og man skal vist være lavet af sten, hvis ikke de satiriske bladtegninger kan få beskueren til at trække på smilebåndet.

"Vi har brug for humor midt i al den alvor, som pandemien har ført med sig - og humor må gerne smitte," lyder det i en pressemeddelelse fra BMA - Bibliotek, Museum, Arkiv.

gs

Publiceret 23 January 2021 15:00