Billedet her er fra Nappedam, Kaløvig, hvor er lørdag har været rigtig mange mennesker på isen. Foto: Øxenholt Foto

Billedet her er fra Nappedam, Kaløvig, hvor er lørdag har været rigtig mange mennesker på isen. Foto: Øxenholt Foto

Politiet rystet: "Vi har set voksne, der går tur med børn og barnevogn på isen, og børn der leger uden opsyn"

Igen i dag må politiet opfordre borgerne til fornuft ved søer og vandløb.

Flere livsfarlige episoder får nu Østjyllands Politi til at komme med en kraftig opfordring til alle borgere i politikredsen om at lade være med at gå ud på frosne søer og vandhul. 

I løbet af dagen har politiet nemlig gentagne gange set både børn og voksne gå rundt på isen, for eksempel ved Egå Engsø og i søerne i Universitetsparken i Aarhus, som begge er populære udflugtsmål. 

"Vi har set voksne, der går tur med børn og barnevogn på isen, og børn der leger uden opsyn. Det er jo direkte livsfarligt at gå rundt på en is, der slet, slet ikke er tyk nok endnu, og vi vil på det kraftigste opfordre folk til at holde sig væk og bruge deres sunde fornuft," siger vagtchef René Ludvig fra Østjyllands Politi. 

"Vi kalder folk ind, hvis vi ser de leger rundt på isen, men vi kan ikke patruljere rundt ved alle søer i Østjylland, og vi frygter, at det kan ende galt, for det går altså stærkt, hvis man først ryger igennem isen. Så vi håber, at folk vil begynde at tage ansvar for sig selv og ikke mindst deres børn," lyder det bestemt fra vagtchefen.

Målinger fra kommunen viser, at isen for tiden kun er omkring seks centimeter tyk. For at isen bliver erklæret sikker at gå på, skal den først være omkring 16 centimeter tyk. 

jn

Publiceret 06 February 2021 13:25