Udgiver bog om hverdagsmad med tang

Lilli Gruwier, der er uddannet havbiolog, deler ud af sin viden om tang i ny bog.

Artiklens øverste billede

Den lokale havbiolog Lilli Gruwier har skrevet bogen ’Hverdagsmad med tang - 50 opskrifter til kyst og køkken’, der indeholder 50 blandede opskrifter på både små og store retter, vi alle kender fra hverdagen. Det markeres ved en reception 20. august på Jagtslottet.

Lilli Gruwier har i sin bog lagt vægt på give en grundig og lavpraktisk guide til, hvordan man selv kan komme igang med at sanke tang, og bruge det i maden. Der er valgt håndtegnede illustrationer, der er lavet af lokale Thorkild Tinkfred, og opskrifterne er blevet til i samarbejde med den lokale kok Maria Reng. Lille Gruwier er selv opvokset på Djursland, og er med egne ord nu bosat blot et (langt) stenkast fra Rønde med sin familie.

Bogen er ifølge forfatteren selv meget personlig, og udspringer af et langt liv ved Djurslands kyster, en kærlighed til den nære natur, og et behov for at afmystificere det nemme og lækre i at bruge tang i hverdagens køkken. Bogen er støttet af Nationalpark Mols Bjerge og udgivet på forlaget Turbine.

Lilli Gruwier er denne sommer i øvrigt guide på flere ture arrangeret i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen