Lokalplan luftes på gåtur

Naboer til nyt byggeri midt i Kolind er inviteret til gåtur og spørgerunde om lokalplanens detaljer torsdag den 17. marts. De nærmeste naboer undrer sig over, at politikerne ikke skal med.

Artiklens øverste billede
Hverken Kasper Kolstrup Møller, formand for Erhvervs- og planudvalget, eller andre udvalgsmedlemmer deltager på det ekstraordinære møde med DjursBo om byggeplanerne midt i Kolind. Pressefoto

Torsdag 17. marts kan de nærmeste naboer måske endelig få svar på de spørgsmål, de har til det kommende byggeri af almennyttige boliger midt i Kolind på grunden mellem Drasbeksgade og Bredgade.

Borgergruppen, som har indsendt en hel del høringssvar, går som udgangspunkt ind for byfornyelse og flere boliger i Kolind, har de tidligere udtalt til Adresseavisen.

»Vi er grundlæggende positive, men protesterer imod, at lokalplanen, som den blev sendt i høring, efterlader alt for mange ubesvarede spørgsmål,« sagde Torben Wolf, nabo, tilbage i februar. Han og hans kone. Marianne Lauring, er for eksempel helt konkret bekymret for, hvor tæt på skel, der skal bygges, og hvor højt byggeriet bliver.

»Kommer der for eksempel altaner så tæt på, at de nye naboer kan sidde og kigge lige ned i vores have?« spørger Marianne Lauring.

Endelig svar

I januar var lokalplanen til høring i fire uger, og tre dage før fristen afholdte kommunen et virtuelt møde for borgerne. Her kunne naboerne dog ikke få svar på ret mange af deres spørgsmål, simpelthen fordi de fremmødte fra kommunen ikke kendte svarene.

»Det var ikke tilfredsstillende, og derfor aftalte vi på det pågældende møde, at vi ville invitere til et nyt møde snarest muligt, og at borgerne i mellemtiden skulle sende alle deres bekymringer ind som høringssvar, så de kan komme med i processen,« udtaler Kasper Kolstrup Møller (K) formand for Erhvervs- og planudvalget i Syddjurs Kommune.

Det ekstraordinære møde skal foregå torsdag 17. marts, og bliver en gåtur, hvor DjursBo, som skal bygge boligerne, og de nærmeste naboer skal gå en tur i området.

I følge Kasper Kolstrup Møller er mødets vigtigste formål ’det gode naboskab’, og skal først og fremmest give naboerne mulighed for at få nogle svar.

Ikke politisk

Naboerne undrer sig dog over, at politikerne ikke deltager, når det i sidste ende er dem, der skal beslutte lokalplanen.

»Jamen, hvis lokalplanen ikke er besluttet endnu, hvordan kan DjursBo så svare på vores spørgsmål? Og hvis byggeskitsen ligger fast, hvad hjælper det så, at vi deler vores bekymringer med DjursBo, hvis politikerne ikke er med til mødet,« spørger nabo Jakob Prüfer.

Kasper Kolstrup Møller siger, at det er kutyme, at politikere ikke deltager i den slags.

»DjursBo er en fremragende samarbejdspartner, som ikke får noget ud af at skabe dårligt naboskab, og vi skal som politikere ikke blande os i denne del af processen, for det er for tidligt. Jeg har tiltro til, at naboerne selvfølgelig får svar på deres spørgsmål. Jeg har i øvrigt også tillid til, at alle relevante betragtninger og bekymringer er inkluderet i sagen, når vi skal tage stilling til den i udvalget. Det mener jeg også roligt, at naboerne kan have,« siger udvalgsformanden.

Sagen vil blive behandlet og lokalplanens skæbne afgjort på udvalgsmøde i enten april eller maj.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.