Ny skoleleder på Ugelbølle Friskole

Jacob Kærgård Jensen fra Thorsager tiltrådte 1. marts.

Artiklens øverste billede
Jakob Kærgård Jensen kommer fra en stilling som lærer på Frederiksbjerg Skole i Aarhus. Pressefoto

Ugelbølle Friskole har gået stille med dørene, men den 1. marts satte 42-årige Jacob Kærgård Jensen fra Thorsager sig i den tidligere så stormombruste lederstol. De svære tider er dog ikke noget, der fylder noget, der er værd at nævne. I hvert fald ikke hvis man skal tro den nye skoleleder, som selv er forælder på skolen.

»Vi kigger fremad nu. Jeg har intet haft med bestyrelsesarbejdet eller den tidligere konflikt at gøre, inden jeg startede i det her job, så der er ingen gamle forviklinger. Vi ønsker ikke at se tilbage, men fremad, og sådan har både personale og bestyrelse det.«

En modsætning

Jacob Kærgård Jensen kommer fra en stilling som lærer med delvist ledelsesansvar på Frederiksbjerg Skole i Aarhus og har for nylig taget en lederuddannelse. Som forælder til to drenge i 2. og 5. klasse på Ugelbølle Friskolen kender han stedet ganske godt.

»Jeg ved, hvilke værdier skolen har, og de er helt i tråd med mine egne. At skabe en nær og tryg skolegang med kreative fællesskaber og masser af faglighed. Jeg søgte den her stilling, fordi det er en skole med stort potentiale,« siger han om friskolen, som har 205 elever til og med 6. klasse.

»Frederiksbjerg Skole er virkelig stor, så den her er nærmest modsætningen. Jeg kan godt lide, at der er så kort fra ide til handling på en lille skole som denne.«

Jacob Kærgård Jensen overtager posten efter Jesper Bjørn Andersen, som helt udramatisk sagde sit job op for et par måneder siden. Han blev ansat i august 2020 og var udset til at skulle fylde det tomrum, som opstod, da bestyrelsen på skolen i starten af marts 2020 valgte at fyre daværende skoleleder Michael Kjær.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen