»Lad os nu nyde den store succes – driften skal vi nok finde ud af«

Sådan sagde borgmester Michael Stegger Jensen (S) om det nye Fritids- og Kulturcenter i en tale til sine byfæller efter distriktsrådets generalforsamling i Ryomgård. Meget få var tilsyneladende uenige.

Artiklens øverste billede
Borgmester Michael Stegger Jensen (S) måtte lave en del ekstra noter til sin tale, da han fik mange direkte spørgsmål fra de fremmødte under debatten ved generalforsamlingen for Ryomgård Distriktsråd. Foto: Anne Frank Henriksen

Allersidste generalforsamling på Posthuset. I hvert fald for distriktsrådet, som siden 2013-2014 har holdt til her. Herfra har de forvaltet og koordineret et utal af arrangementer og foreningers aktiviteter, og selv om både rådet og foreningerne har været en smule forkælet med denne gode og gratis løsning, så skulle man tro, at den store forandring, de står overfor nu, ville få flere til at række hænderne op på årets generalforsamling 22. marts.

Det skete dog ikke. Om det er fordi, de har accepteret udviklingen, er blevet lullet i søvn af en økonomisk håndsrækning fra kommunen på 650.000, om det er fordi selveste borgmesteren sad i lokalet, eller om de rent faktisk synes, at Kultur- og Fritidscentret ved IFM er en succes, vides ikke.

Året der gik

De over 80 fremmødte fik fornøjelse af formandens beretning, som var en grundig en af slagsen. Kirting Olesen nåede vidt omkring, og det sidste år har Distriktsrådet således arbejdet for at påvirke beslutninger om øget trafiksikkerhed, for eksempel på Vestergade, og der har været afholdt genforeningsfest, valgmøde og foredrag. Kirting Olesen sendte en stor og direkte ros til de frivillige otte personer, som vedligeholder Byparken.

Efterfølgende fulgte en fredelig debat og blandt andet planerne for opførelse af nye plejeboliger, om børnehavernes placering i fremtiden, om byfornyelse og om huse, som kunne trænge til at blive revet ned.

Hvor skal vi være?

Nogle foreninger bliver hjemløse, når nu Posthuset skal bruges til andre ting. De skal fremover sortere under IF Midtdjurs, forklarer formand Kirting Olesen. Rollespilsforeningen bliver der slet ikke plads til i det nye Kultur- og Fritidscenter. Distriktsrådet, og de mange aktiviteter, Ryomgård Distriktsråd hidtil har koordineret, får nu kun 75 kvadratmeter at udfolde sig på.

»Når så stort et projekt realiseres, så skal vi jo være med. Vi vil selvfølgelig gerne have nogenlunde samme vilkår, som vi har her, men der vil være nogle aktiviteter, vi ikke længere kan huse. Så kan vi jo leje det store lokale, og de småpenge skal vi nok kunne finde,« siger Kirting Olesen.

Hovedformand for IF Midtdjurs, Allan Nørgaard, bryder ind og siger:

»I er jo venner af huset, så I kan selvfølgelig låne lokalerne. Det finder vi ud af.«

Men skal I ikke have lejeindtægter, så I kan drifte? I F Midtdjurs hovedafdeling havde jo også et underskud på næsten 400.000 i 2021?

»Underskuddet er ikke et problem. Det skyldes corona og forskellige andre ting, men det er bare et øjebliksbillede. Og den lille lejeindtægt kan vi godt undvære. Det er ikke det, der er afgørende.«

Ildsjæl og suppleanter

Prisen for årets ildsjæl gik til Ryomgård Tennisklub, som har opført en padelbane, og prisen blev modtaget af formand Michael Jepsen, som tilskrev foreningens egen succes med ordene:

»Vi tænker stort og tør prøve nye ting. Vi lader medlemmerne selv komme med ideer og bakker op om dem – også de skøre af slagsen. Det er den ånd, der skaber ildsjæle.«

Distriktsrådets bestyrelse ser ud, som den gjorde, inden generalforsamlingen, men der blev valgt to nye suppleanter, nemlig tidligere byrådsmedlem Michael Mikkelsen og Rene Andersen, der efter en række år udenbys, nu er vendt tilbage til barndommens by.

Min dør står åben

Efter generalforsamlingen var borgmester Michael Stegger Jensen, som selv bor og er opvokset i Ryomgård, inviteret som gæstetaler. De fleste af de fremmødte udviste stor tillid til hans muligheder for at gøre en forskel, for flere af emnerne, der blev debatteret, blev afsluttet med:

»Men det håber jeg, at du lige kigger på, Michael.«

Efterhånden som aftenen gik, kom der flere og flere håndskrevne noter på socialdemokratens talepapirer, og det lykkedes ham da også i talen at adressere dem alle. Det store budskab var dog, at hans dør altid står åben. Ikke kun for Ryomgård-borgere, men for alle i kommunen.

»Mit job er at sørge for, at alle borgere får svar på deres henvendelse. Og gerne inden otte dage. Min ambition er at øge tilfredsheden hos både kommunens medarbejdere og hos borgerne generelt, og derfor har jeg sat flere tilfredshedsundersøgelser i gang, som vi følger op på om to år.«

Han sendte i øvrigt i talen en direkte hilsen til IF Midtdjurs hovedformand Allan Nørgaard med ros til det store arbejde omkring Kultur- og fritidscentret.

»Byen har manglet sådan et sted. Nu skal vi glæde os over den succes, det er, og alt det med driften skal nok falde på plads.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.