Påskemarked: Byhallen klar til at fyre den af

Før i tiden var det landmænd fra hele Djursland, der holdt marked hver fredag. Nu til dags er det kræmmere fra hele landet, der sørger for, at der stadig kan gøres en god handel i og omkring Byhallen.

Artiklens øverste billede
Byhallen trækker i forårsfarver Skærtorsdag og Langfredag. Arkivfoto

Det traditionelle Påskemarked i Kolind er tilbage igen 14.-15. april, Skærtorsdag og Langfredag, efter 2 års nedlukning grundet pandemien.

Kræmmerne glæder sig efter den lange pause til at komme ud og mærke stemningen, og der er virkelig rift om pladserne både inde i Byhallen op på arealet foran og rundt om hallen, fortæller Tage Mogensen, mangeårige koordinator og primus motor for nutidens kræmmermarkeder i hjembyen.

Tage Mogensen har i efterhånden mange årtier som selvstændig erhvervsdrivende, foreningsaktiv i alle mulige sammenhænge på afgørende frontpositioner og nu formand/driftsansvarlig for Byhallen, der rent organisatorisk hører under Kolind Borgerforening på samme måde som Kolind Svømmebad, i høj grad været med til at sætte sine fingeraftryk i Kolind.

»Påskemarkedet i Kolind er for de fleste kræmmere årets første marked, og alle glæder sig til at mærke savsmuld under fødderne og møde kunderne igen. Tilbyde deres spændende kræmmervarer, og de har lovet at de kommer med de rigtige varer og de rigtige markedspriser,« lyder det forårslokkende Tage Mogensen.

Påskemarkedet i Kolind er for de fleste kræmmere årets første marked, og alle glæder sig til at  mærke savsmuld under fødderne og møde kunderne igen.

Tage Mogensen

Fra blomster til træsko

Stadepladserne inde i Byhallen og Stalden er næsten fuld booket, og der er tilmeldt en række nye kræmmere som kan supplere de velkendte og garvede, der er kommet til Kolind gennem mange år, fortæller Tage Mogensen.

Der er mulighed for at købe ting, der hører påsken til. Lige fra blomster over voksduge til ægte læderpunge og livremme plus uopslidelige træsko.

Som noget nyt er en rigtig ’skærsliber’ tilmeldt, så tag den døve kniv med til markedet og få den nyslebet med hjem.

»Jeg går fra Skagen med kurs mod Fakse/og glemt er vinterens sult og nød. Jeg sliber knive, jeg sliber sakse/jeg sliber solskin og dagligt brød,« som digteren Sigfred Pedersen så smukt skrev i sin hyldest til dette fænomen i ’Den gamle skærslippers forårssang’.

Der er under hele markedet mulighed for en kop kaffe og eller en forfriskning i baren. Baren er bemandet af Byhallens mange hjælpere, og det er muligt at købe et måltid i den store grillbod i hallen

Bilfri zone

Den nederste del af Bredgade og hele arealet foran Byhallen bliver omdannet til gågade og bilfri zone begge dage. Denne mulighed for ro har givet mulighed for et hyggeligt marked som har glædet både kræmmere og besøgende, siden den bilfri zone blev etableret.

Udendørs bliver der mulighed for indkøb af blandt andet tæpper, tøj, træsko, værktøj, sokker, blomster, ost, røget fisk, arbejdstøj og Jørgen Lakridsmand kommer med hele paletten af lakrids, chokolade og nutella.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen