Kan man blive lykkelig af en flødebolle?

Hana og Daniel fra Ebeltoft har fundet på et helt særligt koncept, der skaber flødebolleglæde rundt omkring i hele landet og endda også så fint et sted som på modemessen i Paris.

Artiklens øverste billede
I vinduet ud mod gågaden i Ebeltoft står Hana Franova og håndlaver flødebollerne. Foto: Anne Frank Henriksen

Alle ved, hvad en flødebolle er, og selv om de fleste af os nok tænker på den der lidt kedelige af slagsen, der blev delt ud til skolefødselsdage, og hvor der aldrig var nok af dem med kokos, så har flødebollen de sidste år fået nyt liv og mange flere smagsvarianter. Intet sted er opfindsomheden dog så stor som hos café Sicilia i Ebeltoft.

Den vildeste, vi har lavet, er nok en japansk-inspireret med karamelliseret wasabi-sojasovs og matcha-cashew bunde.

Hana Franova, ejer af café Sicilia, Ebeltoft

Her har ejerne Hana Franova og Daniel Pantano med håndværk og kærlighed skabt et lille flødebolleeventyr.

»Jeg tør godt sige, at ingen gør som os. Vi er selvfølgelig ikke de eneste, der laver hjemmelavede flødeboller, men hos os kan kunden selv bestemme smag og udseende. Man kan bestille en helt personlig flødebolle. Jeg tror heller ikke, der findes andre steder, hvor man kan gå ind i en butik og se på, at de bliver lavet. Det er derfor, vores motto er usædvanlige flødeboller,« siger Hana Franova.

Håndlavede gourmetflødeboller på bestilling, hvor ingen farve, smag, bund eller sammensætning er umulig.

»Den vildeste, vi har lavet, er nok en japansk-inspireret med karamelliseret wasabi-sojasovs og matcha-cashew bunde.«

Kunderne synes det er sjovt at følge med i, hvordan flødebollerne bliver lavet, fortæller Hana Franova.

2000 om ugen

Hana Franova er fra Slovakiet og hendes mand, Daniel Pantano er fra Sicilien i Italien. Parret mødte hinanden i august 2011 i København, hvor Daniel hurtigt luftede drømmen om at komme ud af byen og skabe sit eget. Hana var med på ideen og kun seks måneder senere, i januar 2012, købte de det gamle bageri i Adelgade.

De åbnede café Sicilia og tænkte, at de ville opfinde konceptet hen ad vejen

»Det eneste vi vidste var, at så meget som muligt skulle være hjemmelavet,« fortæller Hana.

Det tog dog lidt tid at finde det helt rigtige.

»Jeg kunne lave de vildeste, flotte kager, som kunderne så kom ind og sagde, nej hvor er de flotte, men ved du hvad, jeg tror gerne jeg vil have en belgisk vaffel med soft ice,« griner hun og slår ud med armene på en næsten italiensk manér.

De prøvede mange forskellige ting af, og der gik nogle år med at overveje, om det nu også var cafeen, de skulle. Det var svært at få det meget intense sæsonarbejde, som det er at drive butik i Ebeltoft, til at gå op med livet som småbørnsfamilie.

Da Hanas forældre flyttede til byen og kunne hjælpe med at passe børnene som i dag er tre og seks år og coronaen også gjorde sit indtog, blev der ro til at mærke efter. Og pludselig kunne Hana og Daniel se, at flødebollerne var det, der skulle være Café Sicilias varemærke.

De gik i skarp træning, udviklede konceptet om de usædvanlige flødeboller, som hurtigt fik sit eget liv på de sociale medier og inden de fik set sig om producerede de 2000 flødeboller om ugen til både private og forhandlere .

Fyn og Paris

Mens folk kører langvejs fra, nogle helt fra Tyskland fortæller Hana, for at købe flødebollerne, så er flødebollerne også selv kommet langt omkring. Blandt andet til Berlin og i en japansk chokoladeblog.

»En tøjdesigner bestilte en helt bestemt levering, som skulle være i samme farver som hendes kollektion. Jeg tog til Københavns Lufthavn, overleverede dem til hende og så fløj hun til Fashion Week i Paris med dem. Helt skørt,« griner Hana.

Fashion-flødebollerne var med blandt andet passionsfrugt og nøddebund, karamelfyld og daimbund og så selvfølgelig en lyserød med jordbær og marcipan.

Der eksperimenteres med bunde og smag, og da Hana og Daniel fandt på en flødebolle med brunsvigerbund skrev selveste VisitFyn til dem, og i samme ombæring på de sociale medier efterlyste fynske butikker, som kunne lave det samme.

Der er ingen grænser for opfindsomheden i Cafe Sicilias 'usædvanlige flødeboller'. Privatfoto

Lykken er...

Hana og Daniel kan snakke i timevis om flødebollerne. Om de forskellige smage, om farverne og de uendelige kombinationer og gode ideer til usædvanlige flødeboller. De får ugentligt henvendelser fra forhandlere og konditorer fra hele Danmark, men Hana og Daniel siger nej tak. De vil gerne gerne bygge forretningen op stille, roligt og ansvarligt, og for Hana især er der lagt så meget personlighed og kærlighed ind i hver flødebolle, så det ikke ville være det sammen, hvis hun skulle have ansatte til at lave dem for sig.

Måske har vi en flødebolle, der har været i Paris, men det er slet ikke det vigtige. Vores store glæde er her i butikken, hvor vi skaber noget med vores egne hænder. Når kunderne kommer ind og ser mig stå og lave flødebollerne og der så spreder sig det der store, overraskede smil i deres ansigter. Det er lykke for mig,« siger Hana Franova.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.