Ungersvenden Morten Siig Henriksen fik seks'eren

SF i Østjylland har valgt folketingskandidater, og SFs byrådsmedlem i Syddjurs, Morten Siig Henriksen, er klar til et nyt attentat på Christiansborg.

Artiklens øverste billede
Morten Siig Henriksen var tidligt ude i politik, og ambitionerne er ikke blevet mindre. Han gør et nyt forsøg ved det forestående folketingsvalg på at sætte foden i døren på toppen af Christiansborgs hovedtrappe. Arkivfoto

SF har hele tre MF’ere i spidsen på partiets kandidatliste i Østjylland til det forestående folketingsvalg

Folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen er igen i spidsen foran Charlotte Mølbæk og Rasmus Nordquist, der ved det seneste valg Grundlovsdag 2019 blev på Alternativets liste, men i takt med partiets nedsmeltming valgte at flytte sine aktier over i SF.

Ved valget i 2019 var der to mandater til SF i Østjylland.

Djurslands kandidat, Morten Siig Henriksen, 24, byrådsmedlem i Syddjurs, sniger sig ind på listen som seks’er.

Det er anden gang, at unge Siig forsøger sig til et folketingsvalg. Siig, der læser statskundskab på Aarhus Universitet, stillede op i 2019 på Djursland sammen med Aleksander Myrhøj, kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs.

Der var 735 personlige stemmer til Myrhøj i Djurskredsen mod 213 til Morten Siig Henriksen.

Sammenlagt fik Aleksander Myrhøj 1.191 stemmer i Østjylland, mens Morten Siig Henriksen fik 460.

Denne gang er Morten Siig Henriksen alene om at markere SF på Djursland, og det vil alt andet lige være en fordel, men realistisk bedømt må målsætningen for Siig være at få hævet overliggeren til mellem 1.200 og 1.500 stemmer i Østjylland.

Hans politiske løbebane er først lige begyndt, og han har alderen til at gå hele vejen på et tidspunkt.

Tiderne tvinger os til at prioritere, og jeg håber, at valget kan skabe opbakning til, at de største formuer skal bidrage lidt mere for at skabe rum til at investere i børn og unges trivsel, rekruttering til velfærdsområderne, vores forsvar og grøn omstilling.

Morten Siig Henriksen (SF)

De stærkeste skal yde

Om den forestående valgkamp, udtaler Morten Siig Henriksen:

»Jeg glæder mig til at føre valgkamp som SF’s kandidat fra Djursland. Valgkampen bliver formentlig på et alvorligt bagtæppe af krig i Europa, stigende inflation og en hastigt forværrende klima- og biodiversitetskrise. Tiderne tvinger os til at prioritere, og jeg håber, at valget kan skabe opbakning til, at de største formuer skal bidrage lidt mere for at skabe rum til at investere i børn og unges trivsel, rekruttering til velfærdsområderne, vores forsvar og grøn omstilling. Og så skal den knaldhøje beskæftigelse udnyttes til at få de sidste med på jobvognen, uanset om det er udsatte unge eller ældre med handicap. Det er en historisk chance med den høje beskæftigelse, men det kræver, at vi gentænker beskæftigelsesindsatsen og i højere grad involverer arbejdsmarkedet og civilsamfundet.«

Stem personligt

SFs lokalformand i Syddjurs, Jakob Feldtfos Christensen, opfordrer SF-vælgere på Djursland til at stemme personligt på sin unge partifælle.

»Som formand for SF Syddjurs synes jeg selvfølgelig altid, at vores kandidat skal stå øverst, men vi har jo i storkredsen nogle stærke siddende medlemmer af Folketinget. Vi har i Morten en stærk lokal kandidat, og han er den eneste SF kandidat på Djursland, så jeg har en virkelig god mavefornemmelse. Men skal vi have et lokalt SF medlem af Folketinget, så betinger det dog, at vi på Djursland ikke bare stemmer på SF, men stemmer personligt på Morten.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.