Længeventet lysanlæg er på vej: Nyvalgt bestyrelse i EIF Fodbold er trukket i arbejdstøjet

I foråret trådte en ny bestyrelse til i Ebeltoft IF Fodbold og har taget fat på at få skaffet et nyt lysanlæg til klubben, ligesom de arbejder på at opgradere aktiviteter og faciliteter i håbet om at tiltrække flere fodboldspillere.

Artiklens øverste billede
Sådan så klubhuset ud, inden klubbens frivillige og bestyrelsen gav det en overhaling, så det stod klar til jubilæet. Foto: Lars Normann Thomsen.

»Vi står i en god situation med en ny, dynamisk bestyrelse, og så er vi i gang med at opgradere aktiviteterne og de fysiske forhold i klubben. Det, håber vi, kan medvirke til at fastholde vores medlemmer og trænere, og at vi også kan vokse lidt. Det er ikke let, men vi satser.«

Sådan lyder ordene fra Jeppe Kristian Hansen, der siden foråret har siddet i spidsen for bestyrelsen for Ebeltoft IFs fodboldafdeling. Formanden blev i foråret valgt ind, men selvom han er ny på posten har han ti år i bestyrelsen bag sig, og Jeppe Kristian Hansen har derfor et godt kendskab til de udfordringer, som fodboldklubben står over for.

»Vi er i gang med en helt masse ting. Vi har fokus på, at vi har jubilæum i uge 37 sammen med idrætsforeningen og i den forbindelse har vi renoveret vores klubhus og området rundt om. Så har vi fokus på at få et nyt lysanlæg til klubben, og det er faktisk bestilt,« forklarer formanden.

Lysanlægget langt om længe

Siden 2018 har klubben arbejdet på at få forbedret lysanlægget på banen, men det er først nu, at det er lykkedes, forklarer formanden.

Tilbage i 2020 blev flere idrætsforeninger og sportsklubber tilgodeset af Syddjurs Kommune i forbindelse med etablering af lysanlæg, og for Ebeltoft IFs fodboldafdeling blev det beløb 295.313 kr. i 2021.

Klubberne skal selv stille med en medfinansiering på 25 procent af det projektets samlede beløb, så EIF Fodbold skulle selv i portemonnæen efter knap 100.000 kroner til et nyt lysanlæg.

For formand Jeppe Kristian Hansen og resten af bestyrelsen lå lysanlægget øverst på prioritetslisten, og derfor er det også en glad formand, der kan meddele, at anlægget blev bestilt for godt tre uger siden og efter sigende skulle være på vej til klubben.

I baggrunden ses det lysanlæg, som EIFs fodboldafdeling nu står til at få opgraderet sidst på måneden. Foto: Lars Normann Thomsen.

»Det er jo glædeligt, og jeg håber også, det bliver til stor glæde for de unge mennesker, der skal benytte det her til efteråret og fremover. Det er for deres skyld, vi kæmper for det,« siger formanden.

Han forventer, at lysanlægget dele vil blive leveret sidst i september og sat op hurtigst muligt herefter, så spillere og klubben kan få glæde af det allerede i dette efterår.

Klubhuset og fremtiden

Fredag fejrer Ebeltoft IF 90-årsjubilæum, og det har også lagt pres på fodboldafdelingen i forhold til at få klubbens klubhus til at stå klar til, når der kommer gæster. Klubhuset er egentlig en midlertidig foranstaltning, der ifølge formanden blev etableret for omkring ti år siden.

Op til jubilæumsweekenden har det fået en ordentlig overhaling både indvendigt og udvendigt.

»Det var tiltrængt. Vi kunne ikke være bekendte at invitere folk på besøg. Der er blevet ryddet op og omorganiseret, og så er det blevet grundigt vedligeholdt udvendigt. Nu kan det måske holde, indtil der så kommer et rigtigt klubhus,« siger formanden.

For det midlertidige klubhus opfylder ikke klubbens behov for plads. Klubben savner kvadratmeter til spillerudstyr og mødelokaler, og et nyt klubhus, der kunne gavne flere af idrætsforenings afdelinger, skulle være på vej, forklarer formanden, men han ved endnu ikke hvornår.

»Det er korrekt, at det er en midlertidig løsning, og der er planer om at lave et klubhus, der er fælles for flere foreninger. Men de detaljerede planer for det, er jeg ikke helt på det rene med. Jeg er i dialog med kommunen om det,« siger Jeppe Kristian Hansen.

Der er nok at arbejde med for den nye formand og den nye bestyrelse i Ebeltoft IF den kommende tid.

»Det næste er en opgradering af de eksisterende græsbaner, som vi også arbejder med. Det er meget påtrængende at få dem renoveret. Det kunne være at skifte toppingen på banerne og behandle det øverste lag af banerne. Måske så noget ny græs.«

Er det noget, I selv rejser midler til?

»Kommunen deltager også i betalingen, men vi skal rejse en vis del af pengene selv. Men det er en høj prioritet for os,« siger Jeppe Kristian Hansen.

Formanden forklarer, at det for bestyrelsen også er en prioritet at få renoveret græsbanerne - og forhåbentlig trække flere fodboldspillere til klubben. Foto: Lars Normann Thomsen.

Alle renoveringsprojekterne vil forhåbentlig være med til at få flere spillere ind i klubben, drømmer formanden.

»Vi håber så også på, at vi kan få lidt tilgang af unge mennesker, der gerne vil spille fodbold, fordi de kan se, at der sker noget. Det er formålet med den indsats, vi gør. Vi har også planer om at lægge speciel vægt på de yngre fodboldspillere. Det skyldes, at når først de unge mennesker kommer i gymnasiet, begynder der at ske et frafald. Selv en klub i Ebeltoft kan have svært ved at besætte de lidt ældre hold,« siger Jeppe Kristian Hansen.

Som så mange andre foreninger har EIF Fodbold svært ved at finde frivillige. Både til bestyrelsesarbejdet, men også af forældre, der vil trække i trænertøjet, siger formanden, der dog glæder sig over, at der ved sidste generalforsamling meldte sig flere unge til at deltage, og det har skabt det, han kalder en »dynamisk« bestyrelse.

»Det er et generelt problem for klubber at skaffe aktive personer til de frivillige arbejde, indgå i bestyrelsen og være trænere og leder. Det problem har vi også. Vi arbejder på at skaffe flere ad hoc-frivillige ved at være mere præcise om arbejdsopgaverne, så man ved, hvad man går ind til og ikke ender i noget, man ikke kan overskue,« siger han og fortsætter:

»Unge familier er pressede på tid, når begge forældre arbejder. Men det er vigtigt, at også de unge familier viser interesse og giver en hjælpende hånd. Vi kan ikke fungere som børnehave. Det er i sig selv et stort arbejde at være i bestyrelsen og forsøge at drive foreningen på et seriøst niveau.«

Fredag den 16. september fejrer EIF Fodbold 90-årsjubilæum sammen med resten af Ebeltoft Idrætsforening.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.