Syddjurs Award: »Så står vi pludselig her og har vundet en pris. Det er jo helt vanvittigt«

Frivillige ildsjæle blev torsdag 15. september hyldet til det årlige Syddjurs Award Show

Artiklens øverste billede
Vinderne af de 10 priser til Syddjurs Award 2022 sammen med borgmester Michael Stegger Jensen, udvalgsformand Heine Skovbak Iversen og konferencier Hans Dueholm. Foto: Anne Frank Henriksen

»Så står vi pludselig her og har vundet en pris. Det er jo helt vanvittigt.«

Sådan sagde Max Bering på scenen i Rønde Idrætscenter torsdag aften, da han sammen med resten af holdet bag Den Grænseløse Festival vandt Natur- og Klimaprisen til Adresseavisen og Syddjurs Kommunes årlige store brag af et Award Show, som i år blev afholdt for niende gang. Hele 10 priser blev uddelt til lokale, frivillige ildsjæle, og alle vinderne var, som det blev så fint udtrykt af Max Bering, overasket, glade og taknemmelige.

Vi kan noget med kultur og frivillighed her i Syddjurs. Showet i aften er et skulderklap. Ikke bare til de nominerede, som allesammen fortjener at vinde i aften, men også alle de indstillede, ja til alle jer frivillige ude i kommunen.

Heine Skovbak Iversen, formand for Kultur-, fritids- og Landdistriktsudvalget, Syddjurs Kommune

Tak til alle frivillige

En rød løber foran indgangen til Rønde Idrætscenter bød torsdag 15. september velkommen til de 350 mennesker, der præcist klokken 19 sad klar til at nyde en veloplagt aften og ikke mindst konferencier Hans Dueholm, der med et glimt i øjet gelejdede gæsterne og folk hjemme i stuerne, som kunne følge showet via livestreaming, godt igennem aftenen.

Åbningstalen stod udvalgsformand for Kultur, fritid og landdistrikter Heine Skovbak Iversen (B) for sammen med borgmester Michael Stegger Jensen (S). De to byrødder var i hopla, lavede jokes i en ping-pong form, der senere fik konferencieren til kærligt at kalde dem ’kommunens Gøg og Gokke’. Der blev dog også plads til et par mere seriøse ord fra udvalgsformanden om, hvorfor prisuddelingen overhovedet finder sted.

»Vi kan noget med kultur og frivillighed her i Syddjurs, og i aften hylder vi alle de ildsjæle, der er med til at gøre Syddjurs til et fantastisk sted at bo. I skal fejres, og showet i aften er et skulderklap. Ikke bare til de nominerede, som allesammen fortjener at vinde, men også alle de indstillede, ja til alle jer frivillige ude i kommunen.«

Den der takketale

Fælles for alle vinderne var, at de oprigtigt virkede glade, beæret og overrasket over at vinde. Nogle holdt en længere takketale, andre, for eksempel Harry Schou Nielsen, som vandt Frivilligprisen for sit store engagement omkring Rosengården i Hornslet, som kort og godt sagde:

»Tak. Bare tak«

»Det kunne politikerne lærer noget af« tilføjede konferencier Hans Dueholm med henvisning til aftenens udnævnte ’Gøg og Gokke’ og alle de andre byrådsmedlemmer, som havde fundet plads i salen.

Vinderen af Talentprisen, som uddeles af Lokalavisen i samarbejde med PR Electronics, blev cykelrytteren Frederic Tornvig Kissow, der benyttede taletiden på scenen til at komme med gode budskaber.

»Det er super fedt. Jeg havde ikke lige regnet med at vinde. Til daglig sidder jeg jo bare selv på min cykel, så det er mega fedt, at flere lige som anerkender det. Jeg vil gerne sige tak til min sponsor, Johnny fra Total Reklame i Hornslet, fordi han tror på mig som cykelrytter, men også som menneske. Og til sidst vil jeg sige, at med alle de gode nominerede, der er her i aften, så er der noget der tyder på, at der er meget talent i Syddjurs.«

De nominerede til Provstiets pris blev alle tre vindere.

»Det bliver dyrt i buketter, det her,« sagde Hans Dueholm, inden vinderne fik ordet.

»Jeg er utroligt rørt over overhovedet at være blevet nomineret, og jeg er glad for, at jeg kan dele prisen med mine gode kolleger,« sagde Helle Sandberg Zederkopf, inden Judith Völker fik ordet:

»Jeg tilslutter mig det, Helle sagde, og så vil jeg gerne sende en tak ud til alle de skønne mennesker på Mols, som jeg repræsenterer her i aften.«

Sidste og tredje vinder, Thomas Lennert, afsluttede, til salens morskab, takketalerækken med ordene:

»Jeg tilslutter mig det Judith sagde om det Helle sagde.«

SMS-afstemning

Award Showet blev afviklet professionelt og uden bump på vejen. Storskærmene viste flot præsentationerne af de nominerede, og livebillederne fra scene og stolerækker var en større tv-station værdig. Sidstnævnte stod firmaet Dynamics for i samarbejde med unge mennesker fra Syddjurs Ungdomsskole.

To af de 10 priser, nemlig Fritidsprisen og Kulturprisen, blev afgjort på selve aftenen ved SMS-stemmer, hvor ikke færre end cirka 250 sms’er i hver kategori afgjorde udfaldet. Kulturprisen blev vundet af den lokale forfatter fra Mørke, Anna Dyhr, mens Fritidsprisen blev vundet af trænerteamet bag pigefodbolden i IF Midtdjurs. I salen sad en af spillerne, 14-årige Cathrine Bech Nyholm Hansen, som sammen med sin mor havde lavet et banner for at vise deres opbakning til trænerne.

»Det er bare mega fedt, at de vandt. De gør det super godt, og de behandler os spillere godt. Den motiverer os,« siger fodboldspilleren og hendes mor tilføjer:

»Det har været et fedt show med alle mulige forskellige indslag. Det favnede bredt, også i forhold til at se, hvor forskellige de nominerede var. Både unge og gamle og inden for alle mulige spændende ting.«

Dans, teater og musik

Imellem uddelingerne bød showets program på indslag af forskellig kulturel karakter.

Unge Simone Ella med back-up af drengene fra det lokale band Zonet spillede sin første udgivet single ’Enough’ og syv piger fra lokale Dance2Day dansede i rød-hvide farver til et potpourri af sange fra den legendariske ungdomsfilm High School Musical.

Syddjurs Egnsteater gav, i samarbejde med Røndes helt nye teater ’Udsyn’, en appetitvækker på forestillingen ’Sommerhuset på Mols’ om Karen Blixen og hendes søster Ellen Dahl og Sangkraft Syddjurs sørgede for fællessang.

Showet blev afsluttet af bandet Blyfri 95, så der var noget for enhver smag.

Hans Dueholm fik de sidste ord fra scenen:

»Hvis I synes, det har været et godt show, så sig det til alle dem, I kender. Hvis I ikke synes, det har været så godt, så sig det til mig. Jeg løber nemlig ikke med sladder.«

Kulturkonsulent ved Syddjurs Kommune, Lise Grankvist, som har været tovholder på showet, var efterfølgende godt tilfreds med aftenens forløb.

»Det gik smadder godt. Showet gled perfekt, ikke mindst takket være de unge, som styrede kameraerne. Jeg er glad.«

Som skrevet, så blev showet livestreamet fra kommunens Facebookside, men igennem hele aftenen viste tallene, at der kun var omkring 40, der fulgte med. Det bekymrer dog ikke Lise Grankvist.

»Af erfaring ved vi, at rigtigt mange ser det efterfølgende. Sidste år så 4000 mennesker det i dagene efter showet.«

Fodboldspiller i IF Midtdjurs, Cathrine Bech Nymholm Hansen (th.), som sammen med sin mor havde lavet et banner for at heppe på trænerteamet, der endte med at vinde Fritidsprisen.
Merete og Verner Nielsen vandt Nationalpark Mols Bjerges Frivilligpris for deres arbejde med at bevare Holmegaarden, der ligger mellem Stubbe og Hyllested-Skovgaarde. Foto: Anne Frank Henriksen
Borgmester Michael Stegger Jensen og udvalgsformand Heine Skovbak Iversen åbnede og lukkede showet på så humoristisk vis, at konferencieren døbte dem for Gøg og Gokke. foto: Anne Frank Henriksen
Det var ikke kun vinderne, der blev rørte under uddelingen. I salen sad deres med-frivillige, hvor af flere viste stor begejstring, når det 'rigtige' navn blev råbt op. foto: Anne Frank Henriksen
Heine Skovbak Iversen, konferencier Hans Dueholm og borgmester Michael Stegger Jensen. Foto: Anne Frank Henriksen
En hel række af byrådsmedlemmer havde fundet vej til Rønde Idrætscenter torsdag 15. september for at overvære det store award show. Foto: Anne Frank Henriksen
Der blev gang i salen, da Blyfri 95 gav den gas på scenen. Foto: Anne Frank Henriksen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.