Finalebilerne: Fra venstre er det: Ford Fiesta, Nissan Qashqai, Skoda Octavia, Skoda Superb og VW Golf.

Finalebilerne: Fra venstre er det: Ford Fiesta, Nissan Qashqai, Skoda Octavia, Skoda Superb og VW Golf.

Klassisk tysk biltype er den bedste brugte

For første gang nogensinde vinder Volkswagen titlen, Årets Brugtbil

Af
Christian Schacht

brugt Duer den til noget, når tiden går? Det er det store spørgsmål, når man køber bil, og her kan der være god grund til at kigge nærmere på Volkswagen Golf 7, der er blevet kåret til Årets Brugtbil 2019 i årgangen 2013-2016.

Ford Fiesta 2013-2017 kom på andenpladsen. Den kører fremragende, og så er priserne rimelige.

Ford Fiesta 2013-2017 kom på andenpladsen. Den kører fremragende, og så er priserne rimelige.

Det er første gang i løbet af kåringens 14-årige historie, at Volkswagen vinder titlen, der er blevet et kvalitetsstempel på det gode brugtbilskøb, og det kan Golf til fulde leve op til.

Sidste år blev Golf nr. 2, da BMW 1-serien kørte væk med sejren, men i år var der ingen vej uden om den populære tysker.

Juryen, der består af 17 tekniske eksperter og biljournalister, vurderer brugtbilerne ud fra en række kriterier såsom teknisk kvalitet, service-og reparationsomkostninger og værdi for pengene. Og her gør Golf det ganske overbevisende.

"Volkswagen har afhjulpet de kedelige tekniske problemer med benzinturbomotorer og gearkasser, som opstod for efterhånden en del år siden, og derfor er det på tide at vurdere Golf som et fremragende brugtkøb. Golf 7 er ekstremt populær hos ejerne, og er en allroundbil med god plads, der kan det hele," lyder vurderingen fra jurymedlem Steen Bachmann fra Bilmagasinet.

Han bakkes op af et andet jurymedlem.

"Golf 7 er en velbygget, gennemarbejdet tysk kvalitetsbil, som man ikke rigtigt kan sige noget dårligt om. Tværtimod en absolut værdig vinder af titlen," siger synsmanden Martin Gregersen, der repræsenterer Applus Bilsyn.

Billig at køre i

Ifølge beregninger fra Bilbasen koster det godt 2 kr. pr. kilometer at køre i Årets Brugtbil, og det skyldes især, at det forventede værditab er ret beskedent på en Golf.

Volkswagens dominans på markedet for nye biler er massiv og har været det i adskillige år.

Det smitter af på de brugte. Den holder prisen godt, selv om Skoda Octavia faktisk gør det bedre og også havde lidt færre fejl, ifølge FDM brugtbilstesten.

VW Golf vinder foran Ford Fiesta 2013-2017 på andenpladsen, Skoda Octavia 2013-2017, Nissan Qashqai 2014-2017 og Skoda Superb 2015-2017 på en femteplads. Alle biler var valgt ud fra en bruttoliste på de 125 mest solgte biler, der er mellem tre og syv år gamle.

Den pågældende modelgeneration er den første, der kom på markedet i december 2012, og løb indtil et facelift af Golf i starten af 2017.

Publiceret 07 October 2019 14:37