Den nye Audi, her i S3-varianten, får lidt mere spændstige former og den kommer med ny avanceret opsætning af undervognen. Foto: Audi

Den nye Audi, her i S3-varianten, får lidt mere spændstige former og den kommer med ny avanceret opsætning af undervognen. Foto: Audi

Ny Audi A3 kaster sløret ved test

Den 4. generation af Audi A3 får mere skarpe linjer

Af
Jens Overgaard

En anelse mere spændstige konturer, men ellers velkendte linjer. Det er de første indtryk, efter Audi har frigivet billeder af den nye Audi A3, dog godt formummet i camouflagetape.

Det sker efter, at nogle få udenlandske medier har fået mulighed for at teste den indpakkede S3 på den vulkanske ø, Sâo Miguel, hvor det kendte Azores Rally foregår.

Modellen holder på grundlinjer, men der sker ting og sager under huden, lover Audi. Foto: Audi

Modellen holder på grundlinjer, men der sker ting og sager under huden, lover Audi. Foto: Audi

Det er en model, som officielt vises på det kommende motorshow i Geneve, og som lander herhjemme inden sommerferien i de første motorvarianter, mens en plug-in hybrid følger sidst på året.

Den nye model er 4. generation, hvor den sidste af slagsen kom i 2012. Det er den sidst viste model i det nye firkløver på VW-koncernens MQB-platform, som også omfatter VW Golf, Skoda Octavia og Seat Leon. I det selskab har Audis chefdesigner, Marc Lichte, har fået beføjelsen til at skabe en model, som skal være mere fræk end forgængeren.

Audi har endnu ikke frigivet mange detaljer om modellen, som helt givet får ligheder med sine fætre i VW-koncernen på motor- og infotainment-fronten, mens der er lagt op til milde hybrider med 12 – og 48 volt i forskellige afskygninger.

Ifølge udenlandske medier minder instrumenteringen om den, vi finder i den forholdsvis nye Q3, mens bagagerummet vokser med 30 liter til 410 liter.

S3 Sportback, som er en af de nye topmodeller, vil få et nyt avanceret automatgear med en hurtig elektro-hydraulisk kobling, som spiller sammen med Quattro-firehjulstrækket. Den byder på en 2,0 TFSI S-Tronic turbomotor med 330 hk – mod 300 hk i dag - lyder det fra udenlandsk motorpresse.

Måske en shooting brake

Audi S3 er en model, som skal bide skeer med børster som BMW M135i og Mercedes AMG A35. De fleste vil nok interessere sig mere for de mere civiliserede versioner. Her har Audi nu angiveligt droppet den tre dørs version og cabrioleten, mens altså den femdørs Sportback og en sedan-version fortsætter. Ifølge tyske Autobild skulle der dog også være planer om en coupé -afrundet shooting brake a la Mercedes CLA Shooting brake. Det er dog uvist, om den vil få et helt nyt navn.

FAKTA

Audi A3

Første generation kom på banen i 1996, mens anden blev lanceret i 2003.

Den seneste A3 er fra 2012. Den helt nye og 4. generation lander herhjemme til sommer.

Publiceret 14 February 2020 00:00