Ford S-Max er populær blandt børnefamilierne og er den mest søgte MPV. Foto: Jonas Ahlstrøm

Ford S-Max er populær blandt børnefamilierne og er den mest søgte MPV. Foto: Jonas Ahlstrøm

Salg af brugte biler lægger kraftigt fra land

Januar bød på det højeste antal brugtbilhandler for årets første måned siden 2016. Analytiker forudser, at den store efterspørgsel vil fortsætte

Af
Jens Overgaard

salg Der blev skrevet slutsedler på usædvanligt mange brugte biler i januar måned. Her kom der nye nummerplader på lidt over 47.000 biler.

Til sammenligning lå salget af nye biler med små 19.000 styk under niveauet for januar i 2019, hvor det dog også var kunstigt opskruet på grund af frygt for bebudede afgiftsstigninger.

Ifølge Bilbasen er det den bedste start på året i fem år og dermed højeste antal handler for en januar siden 2016. Samtidig er priser og liggetiderne lave.

Det store salg kommer efter ni måneder med konstant fald i priserne på de brugte biler, og det er usædvanligt, at brugtbilsalget stiger, på trods af at nybilsalget falder. De to ting plejer nemlig at følges ad.

Der er flere årsager til, at der nu for alvor er kommet gang i salget af de brugte biler, lyder det fra Jan Lang, der er analytiker på Bilbasen.

"Det har været en bemærkelsesværdig god start på året for brugtbilsmarkedet, som begyndte allerede i de sidste to uger af december, der ellers traditionelt er en måned med relativ lav aktivitet. Starten af februar ser rigtig fornuftig ud, ligesom vigtige nøgletal som liggedage og pris. Meget tyder på, at tendensen vil fortsætte," siger Jan Lang.

Store årgange

"Vi har fået de store årgange, hvor der blev solgt mange nye biler, ud som brugte. Udbuddet er for alvor vokset siden februar 2019, og der er et stort udvalg på alle hylder. Samtidig er købekraften stor, mens priserne nu har stabiliseret sig," siger Jan Lang. Han peger på, at mange potentielle bilkøbere har fulgt markedet og vurderet, at tiden er rigtig nu, fordi priserne er attraktive.

Jens Nyholm, der er cheføkonom i Spar Nord, uddyber.

"Det er klart, at når vi oplever en længere periode med prisfald, vil vi på et tidspunkt nå et niveau, hvor efterspørgslen på de brugte biler igen vil stige, og det spiller ind på antallet af transaktioner. Dermed ikke sagt, at salget af brugte biler har ligget på et lavt niveau indtil nu. Vi skal stadig huske på, at bilmarkedet helt overordnet er på et ekstremt højt niveau, også selv om nyvognssalget er gået tilbage i januar sammenlignet med sidste år," forklarer Jens Nyholm.

FAKTA

Liggedage i gennemsnit

1. VW T-Roc 34, 2. Mercedes A-Klasse 34, 3. Volvo V40 35, 4. VW T-Cross 35, 5. Hyundai i10 36, 6. Tesla Model S 37, 7. Dacia Logan 37, 8. VW Up 38, 9. VW Golf VII 38, 10. Nissan Juke 39

Kilde: Bilbasen

Publiceret 25 February 2020 00:00