Den lille Renault Twingo Z. E. har 81 hk og klarer 180 km på en opladning. Foto: Renault

Den lille Renault Twingo Z. E. har 81 hk og klarer 180 km på en opladning. Foto: Renault

Elektrisk mikrobil kører uden om Danmark

Renault Twingo kommer som elbil, men lanceres ikke på vore breddegrader

Af
Jens Overgaard

ELBIL Udvalget af elektriske biler på alle hylder vokser. Seneste bud kommer fra Renault, som nu lancerer en elektrisk version af mikrobilen Twingo, kaldet Z. E.

Den elektriske Twingo, som er søstermodel til Smart EQ, vises på det kommende motorshow i Genève. Den byder på et batteri, der er på 22 kWh, hvilket giver en rækkevidde på 180 km efter WLTP-skalaen. Smart EQ med et batteri på 17,6 kW har til gengæld kun en rækkevidde på anslået 135 km.

Klassen af de helt små elbiler udvides netop nu, hvor Seat Mii Electric med en rækkevidde på 260 km og en pris på 150.000 kr. er den foreløbig billigste elbil herhjemme, mens Skoda Citigo e iV og VW e-Up følger umiddelbart efter. Den todørs Smart EQ Fortwo starter fra 179.000 kr., mens Smart EQ Forfour koster 201.000 kr.

Til sammenligning starter Zoe med en rækkevidde på 385 km fra små 240.000 kr. Modellen kom i en ny aftapning i fjor.

Den danske Renault-importør har dog ikke umiddelbart planer om at lancere Twingo Z. E. på det danske marked.

»Vi har valgt ikke at introducere den i Danmark, da vi satser på at skabe og holde momentum med Zoe den kommende periode,« lyder det fra Søren Ignaz, der er pressechef hos Renault Danmark.

Det spiller dog givetvis også ind på importørens overvejelser, at Twingo formentlig vil blive forholdsvis dyr som elbil.

Twingo Z. E. yder 60 kW svarende til 81 hk. Den kan lade med op til 22 kW og tre faser. Det betyder, at bilen kan lades op hjemme med en wallboks på fire timer og på lidt over en time med 22 kW, mens der ikke er mulighed for at lynlade.

Publiceret 03 March 2020 14:59