Hyundai har fået nummerplader på 98 stk. Kona Electric i juli. Den kan nu fås med anhængertræk, mens rækkevidden vokser, så den nu klarer op til 484 km. Foto: Hyundai

Hyundai har fået nummerplader på 98 stk. Kona Electric i juli. Den kan nu fås med anhængertræk, mens rækkevidden vokser, så den nu klarer op til 484 km. Foto: Hyundai

Bredt felt af elbiler på salgslisten i juli

Stor mangfoldighed i viften af indregistrerede elbiler i juli, hvor Hyundai Kona Electric kom i front, viser, at der nu for alvor er muligheder på alle hylder

Af
Jens Overgaard

elbiler Hitlister har altid været interessante, uanset om det er for de nyeste musikhits eller de firehjulede.

For bilernes vedkommende skal de dog især tages med et gran salt, fordi antallet af indregistreringer ikke altid er et udtryk for det reelle salg. Det gælder især for elbilerne, hvor tallene er små, alt stort set bliver revet væk, og længe ventede leverancer, som alle udleveres på samme tid, kan give en ketchupeffekt.

Alligevel er tallene interessante, for de giver billede af, hvad danskerne ruller ud til ladestanderne i lige nu. Det gælder også for indregistreringerne i juli. Her kom der nummerplader på 488 elbiler. Det er færre end de 830 elbiler, som blev indregistreret i juni, men pænt flere end de 264, som fik plader på i juli i fjor.

Mange typer

Det interessante er dog mangfoldigheden på listen, der strækker sig over den snusfornuftige Hyundai Kona Electric på førstepladsen med 98 biler, en forholdsvis ny model som den kinesiske MG ZS EV som nummer fire med 37 biler til den heftige og milliondyre Porsche Taycan på en syvendeplads med 26 biler - og så ellers et felt, der spreder sig fra de elektriske VW mikro-trillinger over de eksklusive Mini SE og Honda e til praktiske minibusser som Nissan NV200 Evalia og endda den store VW Crafter, mens vi selvfølgelig også finder den allestedsnærværende Tesla Model 3.

Det er et felt, som helt klart bliver endnu mere favnede og farverigt i takt med, at nye modeller som bl. a. Peugeot e-208 og e-2008 samt Mazda MX30 og Maxus Euniq i løbet af denne og næste måned kommer på gaden.

Klare vindere

År til dato er der nu afsat 413 Hyundai Kona Electric, hvilket bringer den på en samlet tredjeplads.

I front ligger Tesla Model 3 med 1.449 biler, fulgt af VW e-Golf med 587 biler. Samlet er der kommet nummerplader på 4.203 elbiler. Det bliver interessant og se, hvor vi lander til nytår.

Fakta

Top 10 elbiler

1. Hyundai Kona Electric 98

2. Kia e-Niro 49

3. Renault Zoe 44

4. MG ZS EV 37

5. Audi e-Tron 36

6. VW e-Golf 32

7. Porsche Taycan 26

8. Nissan Leaf 23

9. VW e-Up 20

10. Tesla Model 3 19

Kilde: De Danske Bilimportører.

Publiceret 26 August 2020 11:00