Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Det er altså mennesker vi taler om

Artiklens øverste billede

Flygtningedebatten har det med at fortabe sig i fortolkning af paragraffer og diskussioner af rapporter. Men vi bør huske, at der bag polemikken er mennesker. Mennesker der ligesom vi drømmer om, at deres kære er i sikkerhed og har det godt.

Vi danskere er heldige, for Danmark er et trygt land. Andre har været mindre heldige. De er tilfældigvis født et usikkert sted og må gå igennem rædsler som de fleste af os ikke engang kan forestille os.

Ville vi ikke have ønsket medmenneskelighed, hvis det var os?

I Norddjurs Kommune forsøgte vi i SF at støtte Ulf Harbos (enhedslisten) forslag om et brev til Mattias Tesfaye, om en mere næstekærlig flygtningepolitik, men flertallet ville det anderledes.

I andre kommuner landet over kæmper SF´ere ligeledes for bedre vilkår for flygtninge.

I EU arbejder SF for en flygtningepolitik, der virker - hvor asylsager behandles hurtigt og retfærdigt, fordeles fair mellem EU’s medlemslande og flygtninge får vished og beskyttelse.

Men SF kan ikke diktere EU´s flygtningepolitik alene. Og det er ikke danske kommuners ansvar at formulere en god international flygtningepolitik. Men står vi sammen, kan vi lægge pres på regeringen og EU.

Du kan begynde med at se udstillingen om Moria-flygtningelejren, som vises på Kirketorvet i Grenaa. Flygtningepolitik kan være svært at forholde sig til, men det kan hjælpe at få sat ansigt på de mennesker, det hele drejer sig om.

Ja, Danmark er et lille land, og vi kan ikke tage hele verdens lidelser på os.Men vi kan da gøre mere end nu!

Læs også

Del artiklen