Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Glædeligt at der ikke kommer et to meter højt hegn rundt om Kalø Gods’ jord

Det er da glædeligt hvis der ikke kommer et to meter højt hegn rundt om Kalø Gods’ jord, mener Peter Krog-Meyer fra Rønde.

Artiklens øverste billede
Peter Krog-Meyer. Foto: Privat

I et indlæg for nogle uger siden rejste jeg spørgsmålet om en eventuel udpegning af Kalø Gods til Naturnationalpark. Dette er siden blevet imødegået.

Efter spørgsmål til byrådsmødet den 26. maj 2021 har Borgmester Ole Bollesen udtalt at ”…Syddjurs Kommune ikke har modtaget statslig information om at Kalø Gods skulle være udpeget til Naturnationalpark…”. Desuden henviste borgmesteren til den politiske aftale hvor man ønsker at etablere op mod 15 naturnationalparker.

Det er da glædeligt at Kalø Gods fra statsligt hold åbenbart ikke er udpeget til naturnationalpark. Grunden til at jeg alligevel stadig kan komme i tvivl, er den pressemeddelelse fra den 12. april 2019 udsendt af Miljøministeriet/Naturstyrelsen, hvori det netop fremgår at Kalø Gods er blandt de udpegede.

Nuvel, man vil hævde at det var i den tidligere regerings tid, men er denne pressemeddelelse blevet trukket tilbage? Er der udsendt et dementi? Eller kunne det stadig blive aktuelt?

I forbindelse med udpegningen i april 2019 har flere politikere også gjort opmærksom på at det vil være uheldigt at ophøre med at drive landbrug på Kalø Gods. Personligt ser jeg dog ingen problem i at reducere eller ophøre med landbrugsdriften der. Kalø Gods’ landbrug er i dag kun en skygge af sig selv i forhold til tidligere.

Udviklingen har ændret betingelserne i området og det er netop vigtigt at vi fortsat kan sikre at der er mange forskellige rekreative muligheder som kan bevares og udvikles. Det er til gavn for alle borgere både fra nær og fjern.

Vi skal værne om Kalø Gods og vi skal benytte det. Vi skal ikke have pakket det ind i et over 2 meter højt vildthegn.

I det østjyske område er Kalø Gods’ område en sand naturperle, både i går, i dag og i morgen!

Læs også

Del artiklen