Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Hvorfor i alverden prøver man af al magt at ødelægge Rønde Bypark?

Artiklens øverste billede
Rønde Bypark. Arkivfoto

»Planlægningsgruppen for Rønde Bypark skriver indledningsvis i deres informationsmateriale: »Rønde Bypark er en klassisk, enkel og smuk park. Det er vigtigt, at denne enkle, unikke identitet bevares og underbygges hele vejen, også når der tilføjes nye projekter og eksisterende forhold opgraderes.«

Cirka 3 procent af Danmarks areal er asfalteret. Nu giver Rønde Bypark sit bidrag. Hvor er protesterne fra klima-, miljø- og naturaktivisterne?

Jens Peder Bagger

Dette er sande og skønne ord. Hvorfor i alverden prøver man så af al magt at ødelægge parken?

Der er nu i parken ved at blive anlagt noget, der ligner en asfalteret »knallertbane«, som allerede er blevet indviet af enkelte friske kørere. I et overhalingsområde i den vestlige del af Parken er der formentlig af sikkerhedshensyn rejst cementblokke, så kørerne ikke skrider af banen i svinget. Blandt cementblokkene er der sat en lidt højere sten med en blomst. Det er ret uhyggeligt.

Der er planlagt cement-samtale-cirkler andre steder i parken, et madpakkehus og boldbaner. Endelig bliver der anlagt en beskeden legeplads, som i bund og grund er det vigtigste og burde være det største i en Bypark.

Cirka 3 procent af Danmarks areal er asfalteret. Nu giver Rønde Bypark sit bidrag. Hvor er protesterne fra klima-, miljø- og naturaktivisterne?

Den klassiske, enkle og smukke park er forsvundet.

Der er 13.-14. august omvisning på byggepladsen af foretagendets bagmænd

Jeg har et forslag til et motto for Rønde: »Rønde viser vejen.«

Læs også

Del artiklen