Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Regionsrådet skal ikke være en fjern størrelse

Artiklens øverste billede
Else Søjmark. Pressefoto

»Region Midtjylland gør et kæmpe arbejde, når det gælder sundhed og regional udvikling. Men mange ved ikke, hvad regionerne arbejder med.

Regionens arbejde skal ses og kendes i lokalområdet. Borgerne skal vide, hvorfor regionerne eksisterer og hvilken indsats, de yder.

Arbejdet skal derfor være mere borgernært. Flere borgermøder, mere borgerinformation og mere borgerinddragelse. Regionen skal ud at møde borgerne hvor de er også selv om det ikke er fysisk hver gang. Corona har vist, at webinarer kan være en god løsning til at informere om dette og hint, også med plads til spørgsmål og dialog.

De sociale medier er også en god mulighed, når der skal synliggøres. Og måske kunne deltagelse på lokale messer og markeder være et supplement.

Regionen skal blive mere personlig, så man ved, hvad det er, og hvad de gør.

Mere borgerinddragelse udvikler demokratiet. Det giver langt bedre beslutninger, når dem, som er ”omfattet af” beslutningerne, er inddraget og hørt.

Borgerne skal inddrages mere, hvis vi skal fremtidssikre demokratiet gennem borgernes engagement i de beslutninger, der træffes. Det er sikkert også et godt middel mod utilfredshed med politikere, som kan øge valgdeltagelsen og interessen for at være del af den politiske virkelighed.

Både politikere og embedsmænd glemmer det ofte. Borgerinddragelse skal være en vane, en god vane, der tænkes ind fra starten. For kun på den måde kan regionernes arbejde bliver mere synligt og nærværende lokalt.

Synlige og tydelige regionspolitikere vil øge borgernes engagement lokalt i det regionale demokrati. Det er der brug for. Det vil jeg kæmpe for.«Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen