Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Socialdemokratiet respekterer skam spillereglerne

Artiklens øverste billede
Michael Aakjær (S). Pressefoto

»Jo, i Socialdemokratiet har vi respekt for processerne i udvalgene, og vi er fuldstændigt enige om, at vi vel alle ønsker rent drikkevand. Så lad os arbejde sammen for det.

Vi er i Socialdemokratiet ikke imod indsatsplanen for grundvandsbeskyttelse, det er vigtigt, at holde sig for øje. Vi er imod en spredning af slam på vores marker, eftersom slammet bl.a. indeholder medicinrester og hormonforstyrrende stoffer. Det er den praksis, som vi ønsker stoppet!


Ole S. Hansen (S). Pressefoto

Det er i vores øjne et grundlæggende velfærdsgode, at det drikkevand der kommer ud af vores haner kan drikkes. Også for fremtidige generationer.

Derfor opfatter vi det ikke som komisk at problematisere udbringningen af 8000 tons spildevandsslam, også efter en udvalgsindstilling. Og grundlæggende er det ikke et valgshow fra vores side. Beskyttelsen af vores drikkevand, er altid i vores fokus. Også efter valgdagen.

Vi oplever, at Claus Wistofts indlæg bærer præg af valgkampsretorik. At man ønsker at fremstille Socialdemokratiet på en lidet flatterende måde.

Vi havde i ØK signaleret, at vi var stærkt bekymrede. Det er og har vi været hele tiden. Dette påpegede vi allerede på NTM udvalgsmødet d. 10/8. Dog uden at stemme imod den samlede indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Selv om vi ikke med det samme kan stoppe spredningen af slam på vores marker, så er vi villige til, at arbejde videre mod dette mål. Derfor hilser vi en dispensationsansøgning velkommen.

Vi oplever, at Claus Wistofts indlæg bærer præg af valgkampsretorik. At man ønsker at fremstille Socialdemokratiet på en lidet flatterende måde. Det må stå for egen regning. Vi ønsker at udbringningen af spildevandsslammet bliver stoppet hurtigst muligt.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen