Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Ungealliancen viser, at ungdommen tør drømme om fremtiden

Artiklens øverste billede

Hvert år i midten af september tager byrådet i Syddjurs på budgetseminar for at foretage de indledende drøftelser frem mod budgetforliget.

Midt i budgetseminarets første dag dumpede en mail ind til byrådsmedlemmerne fra Ungealliancen, der er en forsamling af DEMOrådet, Distrikt X, elevrådene på Rønde HHX og Syddjurs gymnasium, Rampen, Syddjurs forenede elevråd samt VærelZe 313. Kort sagt en rigtigt stor andel af de unge i kommunen og med brede interesser.

Ungealliancen havde som mål at få fem mærkesager med i budgetforhandlingerne og den kommende valgkamp, heraf nogle uden og nogle med økonomi. Det var mere seksualundervisning, en pulje til projekter for unge, analyse af ungdomsboligbehovet, kontingentnedsættelse for unge i idrætsforeninger samt sidestilling mellem DEMOrådet og Ældrerådet.

Derudover vil de vise vejen frem for en grøn fremtid ved at lave mere samkørsel til og fra deres uddannelser.

Alle forslag med substans og med værdi for det store flertal af unge.

Indtil videre har byrådet besluttet at få de tre forslag, der blev bedt om midler til, med i overvejelserne fremad, og vi vil i Socialdemokratiet kæmpe alt, vi kan, for at alle forslag i den ene eller anden form bliver til virkelighed. 

Niels Gyldenlund Mikkelsen, byrådsmedlem i Syddjurs kommune og regionsrådskandidat (S)

I Socialdemokratiet er vi imponerede over de unge menneskers initiativ og bød deres henvendelse varmt velkommen på budgetseminaret.

Indtil videre har byrådet besluttet at få de tre forslag, der blev bedt om midler til, med i overvejelserne fremad, og vi vil i Socialdemokratiet kæmpe alt, vi kan, for at alle forslag i den ene eller anden form bliver til virkelighed.

Denne byrådsperiode har mere end tidligere vist, at der er en mindre kløft mellem generationerne, som vi som politikere har en pligt til at mindske. Rønde bypark og de to ungespots har stået som de tydeligste sager, hvor vi alle – unge som gamle og midtimellem – har et ansvar for at give plads til hinanden.

De unge har ikke stået forrest i køen til politiske tiltag i mange år; måske fordi de har været mindre samlet end ældre generationer, forældre til skolebørn, fagforeninger og lignende. Derfor er det stort, at de har fået sammen i Syddjurs og måske vil vi se ungealliancer i andre kommuner og vores unge blive inspiration for resten af Danmark.

Socialdemokratiet i Syddjurs vil i de kommende uger – som alle andre partier – føre valgkamp, hvor vi vil tale med og til alle grupper i samfundet. Her håber vi særligt på, at de unge vil tænke, at vi med Michael Stegger i front er en stemme værd som dét parti, der har været bedst til at lytte og forbedre hverdagen i Syddjurs, og også har de bedste svar på fremtidens spørgsmål.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.